Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Temsilciliğine bağlı Türk Büro Sen Zonguldak şube başkanı Köksal Tunçtürk, güncel konulardaki taleplerini açıkladı.

Tunçtürk açıklamasında, Ek gösterge konusunda 3600 ek gösterge düzenlemesinden faydalanamayan başta şefler olmak üzere 1. Dereceye gelmiş diğer tüm kamu çalışanlarının da kapsama dahil edilmesini isteyerek, “Ek göstergesi 3600’e yükseltilen kadrolarda görev yaptıktan sonra ek göstergesi 3600’den aşağıda belirlenen araştırmacı gibi kadrolara atananların oluşabilecek mağduriyetlerinin giderilmesi. Din görevlisi öğretmen, sağlık çalışanı ve polislerde olduğu gibi diğer 2 yıllık yüksekokul mezunlarının da 3600 ek gösterge uygulamasından faydalanmasının sağlanması. Lise ve ilköğretim mezunu memur emeklilerine polislerde olduğu gibi 1200 TL artış yapılmalıdır” dedi.

Türk Büro Sen Zonguldak Şube Başkanı Köksal Tunçtürk açıklamasına devam ederek, “Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi. Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil olan personelin Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi. Görevde yükselme sınavlarında mülakat uygulamasının kaldırılması. Kurumlarda boş kadro oluşması halinde vekaleten görevlendirme ile doldurulmuş olsa bile görevde yükselme sınavının en geç 2 yıl içinde açılmasının zorunlu hale getirilmelidir” diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi