Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tüm kardeşlerime kazasız belasız hayırlı çalışmalar dilerim” dedi.

Kolçak yaptığı açıklamada, “Sendikamızın örgütlü olduğu TTK ve MTA işyerlerimizde COVID‐19 Pandemi süreci başlangıç safhalarında alınan esnek çalışma düzeni kararları  sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan kararlarla sona erdirilmiş ve tüm kamu çalışanlarının 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren normal çalışma düzenine geçeceği açıklanmıştı” diyerek şunları söyledi:

“Bu açıklamadan sonra bugün, Sendikamızın TTK Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğu toplantı sonrasında, işyerlerimiz 3 vardiya sistemi ile eski düzende çalışmalar devam edecektir. Kronik hastalıkları olanlar ve meslek hastaları da 1 Haziran itibariyle işbaşı yapacaklardır. Mecburi yıllık izni olanlar da yıllık izinlerine devam edeceklerdir. Vardiya ve tertiplerinizi iş amirlerinizden arayarak öğrenebilirsiniz.

Bundan sonraki süreçlerde aklımızda olacak en önemli konunun hala COVID‐19 virüsünün aramızda dolaşmaya devam edeceğinin bilinmesi ve ona göre özellikle hem iş yerlerimizde hem de toplumsal yaşamımızda kişisel tedbirlerimizi almaya devam etmemiz gerektiğidir.

Çalışma yaşamı sadece bizim işyerlerimizde başlatılmayıp yada normalleşme dediğimiz süreç toplumun her kesiminde başlatıldığına  göre asıl tehlikenin dışarıdaki toplumsal yaşamın içinde olacağını hesap ederek lütfen eskisi gibi sosyal mesafeli, koruyucu ekipmanlarla birlikte yeni yasam düzenindeki kurallara uyarak çalışma ve toplumsal hayatımıza devam edelim.

İşyerlerimizde 5 dakika 10 dakika geç çıkalım ama ailemize ve sevdiklerimize sağlıklı gidelim.

Dışarıda toplumsal yaşam içinde temel kurallara uyalım ki yine ailemize ve işyerlerimize sağlıklı gidelim.

İşin en önemli kısımlarını en sağlıklı ve en iyi şekilde geçiren GMİS ailesinin siz değerli kardeşlerime inanarak ve güvenerek hepinize bu yeni başlangıç dönemimizde kazasız belasız hayırlı çalışmalar, sağlık ve mutluluk dolu günler diliyor hepinizi o güzel yüreklerinizden öperek selâm ve saygılarımı sunuyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi