İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen yaptığı açıklamada, “Bir taraftan pandemi salgını, bir taraftan da bunun getirdiği ekonomik zorluklar zaten devam eden ekonomik sorunların üzerine eklenince son yıllarda hayat tüm vatandaşlarımız için zorlaşmış ve içinden çıkılmaz hale dönüşmüştür” dedi.

Erkmen açıklamasında, “Böyle bir ortamda sağlık açısından önlemler alınırken, halkımızın beklentisi ekonomik şartların her sektör için iyileştirilmesi ve borçlandırma yoluyla değil, bizzat nakdi destek sağlanarak insanların rahatlatılmasıdır” diyerek şunları söyledi:

“Son olarak Sayın Cumhurbaşkanımızca 29 Nisan’dan başlayarak 17 Mayıs’a kadar tam kapanma kararı alınmış ve duyurulmuştur. Bu karar ekonomik destek paketi ile desteklenmediği sürece sağlık açısından doğru olsa da insanlarımıza ekonomik açıdan sana yapacağımız bir şey yok, başının çaresine bak demektir.

Zaten geçinemeyen, zor durumda olan insanımız şaşırmış haldedir. Kapanmanın sonunda batan esnafımıza, ticaret sahibine, iş insanlarına yenileri eklenecektir. Bu açıdan  Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’in grup toplantısında daha önce ifade ettiği ekonomik önlemlere ilave olarak bu döneme özgü:

A.Tüm kapanma destek paketi açıklanmalıdır.

Bu kapsamda;

1-Günlük ve haftalık çalışanlara, düzenli geliri olmayanlara acil destek sağlanmalı.

2-Kapanma mücbir sebep sayılmalı

3-Beyanname verme ve vergi ödeme yükümlükleri 1 ay ertelenmeli

4-Esnaf için kira stopajları sıfırlanmalı

5-Ödeme yapamadıkları için yapılandırmaları bozulan mükelleflerin yapılandırmaları bozulmamalı dolayısıyla hakları kaybolmamalı, Nisan sonu yapılması gereken ödemeler ise en son taksitten bir sonraki aya ertelenmeli.

6-Çek ve senetler 29 Nisan dâhil, Mayıs sonuna kadar yazılmamalı

7-İcra takipleri, Mayıs sonuna kadar durdurulmalı.

8-BDDK üzerinden, kredi takip başlangıçları 1 ay uzatılmalı.

9-Düşük gelirli vatandaşların evleri ile küçük esnafımızın iş yerleri için Nisan ve Mayıs ayı elektrik faturaları, 6 aya yayılarak tahsil edilmeli.

B.Ayrıca bunların haricinde hane halkına kişi başı 500 TL hibe desteği, Esnafımıza da çalışan başına 10.000 TL faizsiz 1 yılı geri ödemesiz kredi desteği verilmelidir.

İnsanlar artık bağırmıyor, çığlık atıyor. Hükümetten beklentimiz bu çığlıkların duyulmasıdır. Çünkü esnaf, iş yeri sahibi, ticaret sahibi insanlar sadece muhalefetten oluşmuyor. Her görüşten insanın derdi aynı. Bugün sahip çıkılmazsa yarın çok geç olacağı gibi ekonomik sonuçlarının da hepimiz için daha da ağır olacağı açıktır.Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi