Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanları uzun bir süre sonra Ankara’da toplandı.

Tüm Emek-Der Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu yaptığı açıklamada, “Tüm Emek Der Genel Başkanı bütün şube başkanlarını uzun bir aradan sonra Ankara'ya çağırdı. Korona virüs nedeniyle toplantı yapamıyorduk. Pandemi kurallarına uygun bir şekilde emekli sorunlarını görüşmek üzere yapılan toplantı da üç konu üzerinde duruldu” diyerek şunları söyledi:

“Adaletli maaş dağılımı için intibak yasasının çıkması yani emekliler kaç sene çalışmış, ne kadar pirim ödemiş ona göre maaşların düzenlenmesi. Her iki dini bayramda verilen ikramiyelerin günün koşullarına göre verilmesi. Sağlıkta kesilen katkı  paylarının yapılmaması veya asgari seviyeye indirilmesi.

Emekli derneklerinin Türkiye genelinde dernekler kanunu ve tüzüğümüze uygun bir şekilde 13 milyon emeklinin dayanışma içinde olup haklarının muhatapları tarafından verilmesi için mücadele vermesi gerektiği. Ankara da emeklilerin kalabileceği misafirhanenin faaliyete geçtiğini, Ankara'ya gidecek emeklilerin şubelere müracaat edip yer ayırtmalarını, emeklilerimize duyurulması kararı alınmıştır. Kışlık yakımlık kömür almak için şubelerimize müracaat edilmesi, lavarlanmış torbalı 6 taksit eve teslim verilecektir” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi