Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Zonguldak Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilen Tüm Bel-Sen Zonguldak Şubesi 7. Olağan Genel Kurulunun divan başkanlığına Erdoğan Kaymakçı, divan üyeliklerine Erkut Alacalı ve Fatma Özaydın oy birliği ile seçildi.

Genel Kurula; Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, KESK Şubeler Platformu Zonguldak Dönem Sözcüsü Onur Aslan, BES Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, Ak Parti Zonguldak İl Başkan yardımcısı Kadir Habipoğlu, MMO eski Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Tüm Bel-Sen eski Zonguldak Şube Başkanı Nejat Uludüz, delegeler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan genel kurulun açılış konuşmasını yapan Tüm Bel-Sen Zonguldak Şube Başkanı İsmail Sefertaş, şunları söyledi:

“Emek kenti, karaelmas diyarı, emeğin başkenti, Cumhuriyetimizin ilk şehri Zonguldak’tan tüm emekçilere selam gönderiyoruz. Hak, hukuk, adalet, özgürlük ve emek diyenlerin miladı 31 Mart seçimleri diye düşünüyoruz. Bizim iş kolumuzla ilgili bu seçim çok önemliydi. Seçimden önce örgütlü bulunduğumuz belediyelerde belediye başkan adaylarıyla irtibatlar kurup kendilerine neler yapabileceğimizi ifade ettik. Seçimden sonraki tabloda kazanan belediye başkanlarımıza hayırlı olsun ziyaretlerimizde başkanlarımızla birçok konuyu paylaşarak Tüm Bel-Sen’i anlattık. Bunu daha sonra beraber yol yürüyeceğimiz için yaptık. Seçimlerden sonra merkez belediyemizde üye kayıplarımızın olduğu gerçeğiyle yüz yüze geldik ve şaşırdık. Sendikayı Tüm Bel-Sen’de gören arkadaşlarımızın ellerine biranda 2 form tutuşturularak, birileri tarafından aranarak davet edilip istifaya zorlanmaları bizi çok şaşırtmıştır. Arkadaşlarımızla yüz yüze konuşarak neden istifa ettiklerini sorduk ve çeşitli cevaplar aldık. Sendikacılık nerelere gitti, nerede bizim maneviyatımız. Her şey maddiyata dayandı alanlarda da kimse kalmadı. Biz her zaman iş barışından yanayız, iş barışını bozmak istemiyoruz çünkü iş yerlerimiz bizim için çok kutsal.”

Konuşmanın ardından kongrede yönetim denetleme ve disiplin kurulu çalışma raporları ve mali raporlar okunarak delegelerin oy birliği ile aklandı.

Tek liste ile gerçekleştirilen Tüm Bel-Sen Zonguldak Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu sonucunda mevcut başkan İsmail Sefertaş güven tazeledi.

Tüm Bel-Sen Zonguldak Şubesi yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: İsmail Sefertaş, Hakkı Altınkaya, Selcan Cansızoğlu, Fatma Çolpa, Maide Kelenpeli, Sait Korkmaz, İsmail Karademir. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi