İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, 24 Temmuz Basın Bayramı ve sansürün kaldırılışının 112’ci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “Tüm basın çalışanı arkadaşlarımızın gününü kutlar, sağlık ve huzur içinde nice başarı dolu yıllar dilerim” dedi.

Erkmen mesajında,  “Tabi ki böyle bir günde basının özellikle yerel basının yaşatılması, ulusalda ise tarafsız olması ve vatandaşımızı doğru bilgilendirme konusunda ne derece hassasız, başarılıyız bunu tartışmamız gerekiyor.

Dileğimiz demokratik, laik bir hukuk sistemi içinde basının özgürce görevini yerine getirmesi, basının ve insanların şiddet e başvurmadan görüşlerini ifade ettiği ortamın oluşması, yanlış görüşlerinden ötürü basının hak özgürlüklerinin kısıtlanmaması temennimizdir.

24 Temmuz aynı zamanda Türkiye’mizin tapusu. Kurtuluş savaşımızın nişanesi (Lozan Barış Antlaşmasının ) 97, yıldönümü. Cumhuriyetimizin büyük bir diplomasi zaferi olan "Hatay'ın ana vatana katılmasının 81. Yıldönümüdür.

Bir taraftan Ayasofya camiinin açılış coşkusu yaşanan bir günde Türk olmanın gururuyla Ne Mutlu Türküm diye haykırırken başta büyük önder devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Milli Mücadele kahramanlarımızı bu güzelim vatan topraklarını bize yurt eden atalarımızı, aramızdan ayrılan basın mensuplarını, ve de gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi