TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal yürütücülüğünü Dr. Öğretim üyesi Bayram Gökbulut’un yaptığı TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Destek Programı kapsamında desteklenen "Artırılmış Gerçeklik Ve Sanal Gerçeklik İle Materyal Tasarımında Akademisyen Öğretmen İşbirliği" proje çalışmalarına katılarak incelemelerde bulundu.

1 Eylül 2021 tarihinde Kdz. BİLSEM’de başlayan ve 15 akademisyen ile 15 öğretmenin birlikte çalışarak artırılmış gerçeklik kullanılarak ürettikleri dijital eğitim materyalleri tek tek inceleyen Mandal, materyal geliştiren akademisyen ve öğretmenlerden bilgiler aldı.

İncelemeler esnasında projeler hakkında Mandal “Bu gün burada görmüş olduğum çalışmalar beni çok mutlu etti. Görüyorum ki akademisyen ve öğretmenlerimiz hazır olan materyalleri kullanmak yerine ülkemizin ihtiyacı olan dijital materyalleri artırılmış gerçeklik kullanarak geliştirmişler. Projenin en dikkat çekici yönlerinden bir tanesi ise bilim adamı olan akademisyenler ile sahada uygulayıcısı olan öğretmenlerin birlikte çalışarak ihtiyaç duyulan dijital materyalleri bilimsel yöntemler kullanılarak hazırlanmış olmaları projeyi çok daha önemli hale getirmiş olmasıdır. Uygulanan bu yöntemi TÜBİTAK olarak ileride bizlerde kullanabiliriz. Buradan projede emeği geçen tüm akademisyen ve öğretmenleri tebrik ediyorum” dedi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal proje ziyareti esnasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy eşlik etti. Haber: Meryem DEMİR

Editör: Haber Merkezi