Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir, sendikaya bağlı şubelerde ve örgütlenme çalışmaları yaptıkları kuruluşlarda taban eğitim seminerlerini tamamladıklarını söyledi.

Taban eğitim seminerinin amacını birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmek dayanışma ve mücadele gücümüzü artırmaktır diyerek özetleyen GMİS Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir, açıklamasına şöyle devam etti:

BİN İKİ YÜZ KİŞİYE SEMİNER VERDİK

“Taban eğitim seminerlerimize 27 Aralık 2019 tarihinde başladık 15 Mart 2020 tarihi itibariyle bitirdik. Yaklaşık bin 200 arkadaşımıza eğitim semineri verdik. Seminerlerimizin amacı birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmek dayanışma ve mücadele gücümüzü artırmaktır. Seminerlerimiz sendikamız ve mesai arkadaşlarımız açısından çok verimli geçti. Bizler aktivite ve sosyalleşme olarak birbirimize zaman ayırmakta biraz zorlanan kişileriz. Madencinin hayatına bakıldığı zaman örneğin gündüz vardiyasındaki arkadaşlarımız sabahın saat beşi gibi evinden çıkar yedi gibi işine gelir akşamda saat altı gibide evine gider. Gece vardiyasındaki mesai arkadaşlarımızda aynı şekilde karanlıkta evinden çıkıyor karanlıkta evine gidiyor, çalışma ortamı zaten yerin altı. Dinleneyim derken yine mesai saati geliyor. Bu nedenle bu tür seminerler en azından bize bir ışık tutuyor ve yan yana geldiğimizde birbirimizi daha iyi tanıma, sohbet etme, eksiklerimizi görme anlamında faydalı oluyor.

TTK’YA CİDDİ YATIRIMLARIN YAPILMASI GEREKİYOR

Türkiye Taşkömürü Kurumunda işçi açıkları var aynı zamanda yeraltına da ciddi yatırımların yapılması gerekiyor. Bizler çalışanlar olarak gerekli çalışmaları yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Kurumda yeterli işçi olursa yerin altındaki kömür daha fazla yerüstüne çıkartılır. Kömürün çıkartılması için yapılması gereken hazırlıklar var. Mekanize sisteme baktığımız zaman bir evrim geçiriyoruz ama yeterlilik konusuna baktığımız zaman bizim için üretmekten başka hiçbir şey yeterli değil. Bizler emir komuta sistemiyle çalışan insanlarız, yaptığımız işin bilincindeyiz. Yerli mi, milli mi diye baktığımız zaman yerlilik ve millilik anlamında ve ülkemizin insanına istihdam sağlamak anlamında Türkiye Taşkömürü Kurumunun vazgeçilmez olduğunu görüyoruz. Zonguldak’ta kömür var ve kömürün olduğu bir vilayette kömürü yeraltından yerüstüne çıkartmak istiyorsak işçi açıklarının giderilmesi gerekiyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi