Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) farklı kamu kurumlarına malzeme tedariki sağlayabilmesi adına adımlar atılmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz, TEMSAN’ın (Türkiye Elektromekanik Sanayi AŞ) ihtiyaç duyduğu alev sızdırmaz sertifikalı (ATEX) malzemeleri, TTK’dan satın alması için girişimde bulundu.

Geçtiğimiz aylarda Milletvekilinin koordinasyonu ile KİT kuruluşu olan Boru Hatlarıyla Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile TTK arasında tedarik anlaşmasına varılırken, bu seferde TTK’nın TEMSAN'a malzeme üretmesinin önü açıldı.

Sürecin detaylarına ilişkin açıklamalar yapan Yavuzyılmaz, şunlar söyledi:

“TTK’nın merkez atölyesinde üretilen alev sızdırmaz sertifikalı (ATEX) malzemelerine, BOTAŞ ve TPAO gibi köklü devlet kurumlarımızdan sonra TEMSAN’ın da talip olduğunu mutlulukla duyuruyorum.

Geçtiğimiz aylarda ilk meyvelerini vermeye başlayan bu anlaşmalarla, siparişler art arda gelmeye, TTK ile farklı kamu kurumlarımız arasında kazan kazan yaklaşımıyla görüşmeler yapılmaya devam etmektedir.

Türkiye için stratejik öneme sahip KİT kurumlarımız arasında sağlanan bu koordinasyonlar, bütün kurumlara örnek olmakta; yerli ve milli ürünlerimizin daha çok üretilmesiyle, dışa bağımlılık azalmakta, devlet kurumlarımız arasında alım satımlarla milyonlarca lira tasarruf sağlanmaktadır.

Bir örnek olarak ithal muadillerine göre çok uygun maliyetlerle ürünler üreten TTK, 2018 yılı faaliyet raporuna göre, ürettiği alev sızdırmaz malzemelerle ithalata bağımlılığını azaltarak 17 milyon TL tasarruf sağlamıştır.

Bu ve benzeri girişimlerle yeraltı kömür madenciliğinde hayati önemi olan alev sızdırmaz cihazların üretim sertifikasına da sahip olan merkez atölyesi, uluslararası ve ulusal ölçekte ürünler üretip bunları dünyanın dört bir yanına satabilecektir.

Bu girişimler çok önemlidir. TTK’nın eski günlerine dönüşünün şifresi istihdamdan, bunun yolu da kuşkusuz üretimden geçmektedir. Bu amaçla üzerimize düşen görevi sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi