Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türkiye Taşkömürü Kurumunda yeraltı ve yerüstünde çalışan işçi sayısının 7 bin 900 olduğunu belirterek üretimin artması için kuruma yeni üretim işçilerinin alınması gerektiğini söyledi.

TTK’ya bin 500 üretim işçisi alındığını ama bin 500 işçinin de emekli olduğunu ifade eden Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, şunları söyledi:

“Türkiye Taşkömürü Kurumana bin 500 işçi alımı sözü verilmesi ile bu arkadaşların göreve başlama tarihlerine kadar bin 500 civarında işçi arkadaşımızda kurumdan emekli oldu. Sayı anlamında pek bir değişiklik olmadı ama göreve başlayan bin 500 arkadaşımız bize moral verdi ve gücümüze güç kattı. Özellikle bu arkadaşlarımızın üretim işçisi olarak işe başlamaları şuan itibaren rakamlara bakıldığında üretimin arttığını göstermekte. 2 ay süreyle pandemi dönemi yaşadık. Yeni işe başlayan arkadaşlarımızın adaptasyon süreleri biraz daha uzamış oldu ama şuan verilere bakıldığında bu arkadaşlarımızın direk olarak üretime katkı sağladıkları ve üretimin arttığı görülüyor. İnşallah ileriki günlerde daha da iyi olacak. Her fırsatta işçi açıklarımız olduğunu söylüyoruz ve norm kadro ile çalışmak istediğimizi belirtiyoruz. Bizler madenciler olarak yeraltındaki cevheri yerüstüne çıkartıp Türkiye ekonomisine katmak ve ülkemize faydalı olmak istiyoruz. Bu anlamda her gittiğimiz platformda Türkiye Taşkömürü Kurumuna yeni işçiler alınması gerektiğini, kurumun işçi açığı olduğunu ve bu kurumun norm kadro ile çalıştırılması gerektiğini söylüyoruz. Türkiye Taşkömürü Kurumunda yeraltı ve yerüstünde çalışan işçi sayımız 7 bin 900.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi