Türkiye Taş Kömürleri Kurumu Ulaştırma İşletme müdürlüğüne bağlı Karayol Motor Atölyesinden emekli olan çalışanlar yemekte bir araya geldi.

Geleneksel hale gelen yemeğe pandemi nedeniyle iki yıl ara verilmişti. Bu yıl Fener semtindeki Yaman Restauranttaki yemekte bir araya gelen TTK Karayol Motor Atölyesi Emeklileri, bol bol sohbet ederek canlı müzik eşliğinde doyasıya hasret giderdiler.

Kuruma ait binek tipi pick up, kamyonet, kamyon, ağır tonajlı kamyon, yakıt tankeri ve tırlar ile iş makinalarında, kepçe, dozer, vinç türü birçok iş makinesi bakım, onarım ve tamirlerini yapan çalışanlar emekli olduktan sonrada her yıl bir araya gelmeyi ihmal etmiyorlar. Geçmiş yıllarda yaşı biraz geçmişi hatırlayanlar, TTK Ulaştırma müdürlüğü ne bağlı iş makineleri, damperli kamyonları, otobüsleri, yangın araçları, ilimizin kamu adına belediye başta olmak üzere birçok alanda gerekli zaman ve acil durumlarda hizmetinde bulunmuşlardı.

İşte bu hizmeti veren kurumun tüm araçlarını büyük bir ustalıkla tamir eden onlara hayat veren hayatta kalan öpülesi usta eller her yıl özlem gidermek için bir araya geliyorlar.

Belki bugün işyerleri kapanmış, araçlar elden çıkarılmış, kurum küçülerek mini minnacık olsa da onlar bu günleri büyük bir üzüntüyle seyrettiklerini, bundan şehrimiz ve geleceğimiz adına endişe duyduklarını dile getiriyorlar. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi