Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile İşbirliği yaparak SERA OSB yatırımcı adayı üyeleri için teknik gezi düzenledi. İki gün olarak planlanan teknik gezide birinci gün, İstanbul Sabancı Üniversitesi Kojenerasyon ve Güneş Enerji Sistemleri Teknik İnceleme Ziyareti; ikinci gün Bursa BUTEKOM (Tekstil ve Kompozit Mükemmeliyet Merkezi), Bursa Mesleki Eğitim Merkezi, Osmangazi Belediyesi Panorama 1326, Gökmen Uzay, Havacılık Eğitim Merkezi Teknik İnceleme Ziyaretleri gerçekleştirildi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir bir açıklama yaparak, “Sanayi  ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2021 yılında da "Kaynak Verimliliği" konusu tüm kalkınma ajanslarında çalışılacak tema olarak belirlenmiş olup; işletmelerde operasyonel mükemmeliyet  ilkelerinin, deneyimsel öğrenme tekniklerini kullanarak, ölçeklenebilir bir şekilde yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla model fabrika ziyareti, temiz üretim (eko-verimlilik) ve enerji verimliliği olanaklarının belirlenmesi ve bu olanakların hayata geçirilmesini hedefleyerek söz konusu teknik gezileri yaptık.

Bu amaçla Sera Organize Sanayi Bölgemizin kuruluşu ve işletilmesinde  istifade edeceğimiz, Kojenerasyon ve Güneş Enerji Sistemlerini İstanbul’da Sabancı Üniversitesinde;  Model Fabrika ve Enerji Verimliliği Merkezi Teknik inceleme ziyaretlerini,  BUTEKOM (Tekstil ve Kompozit Mükemmeliyet Merkezi), Bursa Mesleki Eğitim Merkezi, Osmangazi Belediyesi Panorama 1326, Gökmen Uzay, Havacılık Eğitim Merkezi Teknik İnceleme Ziyaretlerini Bursa’da gerçekleştirdik. Teknik gezimize katılan üyelerimiz, teknik gezimizden  istifade ettiklerini, ziyaretlerin çok faydalı olduğunu ifade ettiler. Edinmiş olduğumuz rafine bilgiler ve deneyimler projelerimizin gerçekleştirilmesinde bizlere yol gösterici olacak.

Odamız ile İşbirliği yaparak organizasyonumuzun gerçekleşmesine katkı veren  Batı Karadeniz Kalkınma Ajansımıza;Teknik gezimizin Bursa ayağı organizasyonuna katkı veren Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)’na;  üyelerimize bilgi ve birikimlerini açarak projelerimize destek veren İstanbul Sabancı Üniversitesi’ne ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odamıza çok teşekkür ederim” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi