Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Demir, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde Türkiye’nin mega kalkınma projelerinden biri olan ‘Filyos Vadisi Projesi’nin yerel ve bölgesel kalkınmadaki olası etkilerini üniversite öğrencilerine anlattı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 3. Sınıf öğrencileri tarafından düzenlenen ve Öğr. Gör. Kayhan Kafalı danışmanlığında yürütülen proje kapsamında “Milli Servet : Filyos” başlıklı online söyleşide Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir konuşmacı olarak yer aldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşiye Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, Zonguldak TSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya ve sektör temsilcileri katıldı.

7 Haziran Salı günü zoom video konferans üzerinden gerçekleştirilen söyleşide Başkan Demir, söz konusu mega projenin ülkemiz ve ilimiz ekonomisine yönelik muhtemel kazanımları, sektör temsilcilerinin ve bölge sivil toplum örgütlerinin mega projeye bakışlarını üniversite öğrencileri ile paylaştı.

Demir, Filyos Vadisinin yakın gelecekte kapsam ve alanının genişletilerek ülkenin en büyük enerji ve endüstri bölgesi olabileceğini vurgulayan Demir, üretim, istihdam ve pazarlama alanında ülkemiz ve bölgemiz kalkınmasına önemli katkı sağlayacağını belirterek, hizmete geçmesinin ardından projenin Batı Karadeniz Bölgesine sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel anlamda da kazanımlar sağlayacağına işaret etti.

Metin Demir, Filyos Vadisi Projesi kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi başta olmak üzere Bartın Üniversitesi ile de üniversite-kamu-sanayi işbirliklerinin devam ettiğini, mega projenin hayata geçmesi ile doğalgaz işleme tesisleri, paslanmaz çelik sanayi ve gübre sanayi yatırımlarının gerçekleşebileceğini ifade etti.

Projenin hayata geçmesinin gurbetteki Zonguldaklıların bölgeye yeniden dönmesine vesile olabileceğini dile getiren TSO Başkanı Metin Demir, konuşmasının sonunda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi