İçişleri Bakanlığı'nın 'Önce yaya' denilerek "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" Projesi kapsamında 81 ilde başlayan etkinlik Devrek'te de gerçekleştirildi.

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde Trafikte öncelik artık yayalarındır uygulaması ilçede başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı'nın 'Önce yaya' denilerek "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" Projesi kapsamında 81 ilde başlayan etkinlik Devrek'te de gerçekleştirildi.

Devrek Kaymakamlığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün başlattığı “30 Mart’ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” uygulamasını Devrek'te başlattı.

ÖNCELİKLİ GEÇİŞ YAYALARIN HAKKIDIR

 Devrek’te yaya  önceliğin kırmızı çizgimizdir  bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen  trafikte öncelik  yayalarındır etkinlik gösterileri  yapıldı.

“ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYALARINDIR”

“Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, trafikte yaya önceliği farkındalığı  artırmak amaçlanıyor.

Devrek Kaymakam Altay” ve protokol önce yaya geçidinde bulunan beyaz şeritlerden birini kırmızıya boyayarak "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" vurgusu yaptı. Kaymakam Altay ve protokol yaya geçidinden öğrencilerle birlikte geçerek yaya geçidinin kullanılması anlamında vatandaşlara örnek oldu.

Etkinliğe katılan öğrenciler çevredeki vatandaşlara ve yaya geçidini kullanan vatandaşlara maske ve düdük dağıttı. Devrek İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ise etkinlik kapsamında Devrek Cumhuriyet Alanı’ndaki yaya geçinde yapılan denetimde, yayalara ve sürücülere gerekli bilgilendirmeleri yaparak broşür dağıttı. Ekipler, araçları durdurarak sürücülere de broşür verdi ve emniyet kemeri takan sürücülere teşekkür etti. Ayrıca ekipler,vatandaşları yaya geçidi kullanımı konusunda hem bilgilendirdi hem de uyardı.

Devrek Kaymakamı Ümit Altay,Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, İlçe Trafik Denetleme görevlileri,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya,Gençlik ve İlçe Spor Müdürü Cihan Durdubaş,Zabıta  Memurları  Okul Müdürleri ve öğrenciler  katıldı. (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi