Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu bir basın açıklaması yaparak, ‘Trafiğe pansuman tedaviler uygulamak yerine kalıcı çözümler bulunmalı’ dedi.

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu yaptığı açıklamada, “Trafikle ilgili son günlerde çok yoğun sorunlar yaşanmaktadır. Trafiğe pansuman tedaviler uygulamak yerine kalıcı çözümler bulunmalı ve yeni çözümler üretilerek halkın sorunları çözülmelidir” dedi.

Topaloğlu açıklamasında, “Zonguldak trafik açısından sorunlu bir yerdir. Her gelen Belediye yönetimi yeni bir uygulama deneyerek vatandaşı canından bezdirmiştir. Bir haftadan beri devam eden bu yeni uygulama ile ilgili vatandaşlardan bizlere çok yoğun şikayetler gelmektedir. Esas sorun, Pazartesi günü okulların açılacağını düşünürsek, Salı gününe kadar uygulanması düşünülen bu uygulama kentte çok ciddi sorunlar yaratacağı şimdiden gözükmektedir” diyerek şunları söyledi:

“Bu sorunların çözümü için en temel çözüm Mithatpaşa tünelinin bir an önce açılarak, kentin trafiğinin rahatlaması gerekir. Bu konuda gerek yerel yönetimimiz, gerek iktidar milletvekili arkadaşlarımız Ankara’da ilgili Bakanlık nezdinde baskı yaparak bu tünelin bir an önce açılarak, kentin trafiğini rahatlatması için gerekli çalışmaları derhal yapmaları gerekir. Aksi takdirde bu sorun gittikçe büyüyerek, vatandaş daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacaktır. 

Diğer yandan, il Trafik Komisyonu, demokratik kitle örgütlerini de içine katarak, muhtarlarımızı ve diğer parametreleri de işin içine katarak ortak çözüm üretilmesi yerine keyfi uygulamalarla her istediklerini yaparak, bu şekilde bir uygulama gerçekten çok ciddi sorunları da beraberinde getirmektedir. Biz tüketici örgütü olarak halkın sorunlarını dile getirmek durumundayız ve bu konunun sürekli takipçisi olacağız.

OTOBÜS SAATLERİNDE KISITLAMALAR YAPILDI

Diğer yandan biliyorsunuz, bize halk otobüsü uygulamalarıyla birlikte tarife değişikliği yapılarak, otobüs saatlerinde kısıtlamalar yapılmıştır. Bu anlamda, tüketicilerimiz çok ciddi olarak mağdur kalmaktalar. Örneğin bir durakta bir vatandaşımız bir saate yakın beklemek zorunda kalmaktadır. Bu uygulamanın derhal düzeltilmesini istiyoruz. Taşımacılık, özellikle yerel yönetimler için bir ticari amaç değil, bir kamusal hizmettir. Bunun böyle olması gerekir ancak ne yazık ki, halka sormadan, muhtarlara sormadan keyfi olarak otobüs saatleri kısıtlanmış ve burada birilerine rant sağlamak için bir çaba işine girilmiştir. Bu konunun da takipçisiyiz. Biz Belediye yönetimine bir kez daha sesleniyoruz, derhal bu uygulamadan vazgeçin, otobüs  saatlerini tekrar eski saatlere dönün, yoksa biz tüketici örgütü olarak halkımızla birlikte gerçekten bu konuda demokratik tepkimizi daha farklı bir şekilde ortaya koymak durumunda kalacağız” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi