Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Hükümet müjdeli haber vermeye devam ediyor. Bu sabah doğalgaza yüzde 30 elektrik’e yüzde 15 zam yapıldı. Hepimiz en az yüzde 20 bu sabah fakirleştik” dedi.

Topaloğlu açıklamasında, “Evet bu sabah zam yağmuru ile uyandık, Elektrik ve doğalgaza bu sabah zamlar yapıldı bu zamlar biz tüketicilerin satın alma gücünü en az %20 azaltacak. Bu zamlar gerekçe gösterilerek her şeye zam gelecek Ekmeğe temel Tüketim mallarına zamlar fırtına gibi yağacak” diyerek şunları söyledi:

“Bu durumu kabul etmiyoruz. Artık yeter. Yönetemiyorsanız bırakın o koltukları. Vatandaş çıldırma noktasına geldi.

Cumhuriyet tarihi boyunca böyle bir şey bu ülkede yaşanmadı. Her gün yeni fiyatlarla karşılaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı bu ülkede aç yok diyor. Bununla neyi kast ettiğini biz tüketiciler anlamadık. İnsanlar neredeyse kuru ekmeğe talim etmeye başladı. Nerede dengeli beslenme nerede çocukların sağlıklı beslenmesi . Biz bu söylemi kabul etmiyoruz. Her vatandaşın sağlıklı ve dengeli beslenme hakkı vardır. Bunu sağlamak Hükümetlerin görevidir.

Bugün iktidar sermaye ve doğrudan rantiyeye doğrudan teslim olmuştur. Onların aç gözlü sınırsız ihtiyaçlarını karşılamak için bizleri yoksulluğa açlığa mahkum etmiştir.

İktidarı ve Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz ve artık yeter bir dakika durun diyoruz.Bu zalimane zamları geri alın halkın sağlığı ile oynamayın diyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi