Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Karayolu Taşıma Yönetmenliğinde yapılan değişiklikler neticesinde Elektronik Takip ve Denetleme Elektronik takip ve denetleme sistemine veri gönderme zorunluluğu ertelendi.

Sistemine veri gönderme zorunluluğu bulunan 2,C3,L1,L2,N1,N2,T1,T2 yetki belgesi sahibi gerçek ve tüzel kişiler ileC1,K1,K2 veya K3 yetki belgesine sahip tüzel kişiler için 01.01.2023 tarihine kadar, C1,K1,K2 veya K3 yetki belgesine sahip gerçek kişiler için 01.01.2024 tarihine kadar muafiyet sağlanarak veri gönderme zorunluluğu ötelendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz tarafından oda ve borsalara gönderilen açıklamada TOBB girişimleri neticesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapılan düzenlemenin 31.12.2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi.

Konuyla ilgili uluslararası ve yurtiçi taşımacılık yapan tüzel ve gerçek kişi firmaları bilgilendiren Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir “Üyelerden gelen görüşlerin doğrultusu neticesinde TOBB’un Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı nezdinde girişimde bulunarak veri gönderme zorunluluğunun belge türlerine göre 2023 ve 2024 yılına ertelendiği belirterek “ Ekonomik kriz ile pandeminin getirdiği olumsuz havayı dağıtmak için yoğun çaba gösterildiği bu ortamda, sektöre ek yükler getirmemek için TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nun girişimleri sonucu veri gönderme zorunluluğu 1 ve 2 yıl ertelendi. Lojistik firmaları ve nakliyeciler adına TOBB Başkanımıza müteşekkiriz. ”dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi