Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi arasında imzalanan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Araştırma ve Geliştirmeye yönelik protokol çerçevesinde ZBEÜ Çaycuma Kampüsünde “Tıbbi-Aromatik Bitkiler Koleksiyon Bahçesi” oluşturulmuştu.

Koleksiyon bahçesinde araştırma, geliştirme ve ürünlerin ortaya çıkarılması konularıyla ilgili olarak çevrim içi hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Taner Bayraktaroğlu, Çaycuma MYO Müdürü Doç.Dr. Hikmet Yazıcı, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr.Öğrt.Üyesi Yasin Hazer, Fen – Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik ABD Prof.Dr. Hatice Çölgeçen, Prof.Dr. Şenol Alan, Arş.Gr. Havva Karahan, Eczacılık Fakültesi Farmasötik Biyoteknoloji ABD Dr.Öğrt.Üyesi Aysun Çelik Soysal, Farmakoloji ABD Dr.Öğrt.Üyesi Elif Çınar, Famakognozi ABD Dr.Öğrt.Üyesi Ekin Kurtul, Farmasötik Kimya ABD Arş.Gör.Betül Kaya katıldı.

Prof.Dr.Taner Bayraktaroğlu’nun koordine ettiği ve yönettiği toplantıda Orman Bölge Müdürü Bayraktaroğlu Çaycuma MYO kampüsünde oluşturulan Tıbbi-Aromatik Bitkiler Koleksiyon Bahçesi hakkında güncel bilgiler verildi.

Fidan dikimleri yapılan 18 çeşit tıbbi aromatik bitkiler hakkında alt yapı, distilasyon, izolasyon, ürün oluşturulması ve katma değeri yüksek ürünlerin ülkemiz tıbbi-aromatik alanına kazandırılmasına yönelik görüşler, katkılar ve öneriler alındı.

Yapılacak araştırmalar için bir sonraki toplantı yeri ve zamanı kararlaştırılarak toplantı tamamlandı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi