Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Bakanı Yılmaz Karaca, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmekte olan gazetecilerin yıpranma payı için, basın kartı ve 10 yıl süre şartının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Koronavirüs nedeniyle yönetim kurulu toplantısını interaktif ortamda gerçekleştiren TGF, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “Mecliste görüşülen ve gazetecileri ilgilendiren yıpranma payı Kasım ayında meclisten geçmeli aksi takdirde basın ⁹çalışanları büyük mağduriyet yaşayacaktır. Tüm basın çalışanları bu haktan yararlanmalıdır. Yıpranma payında basın kartı ve kesintisiz 10 yıl süre şartı mutlaka kaldırılmalıdır” diye konuştu.

BAYRAMOĞLU’NDAKİ TATİL KÖYÜNÜN DURUMU

Başkan Karaca, Kocaeli’nin Darıca ilçesi Bayramoğlu’ndaki Basın İlan Kurumu tesislerinin olumsuz durumuna da değinerek, “Ne yazık ki gazetecilerin yararlanması gereken bu tesis atıl bir durumda. Geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ile de görüştük, bu konuyu inceleyeceğini söyledi. Biz bu tesise talibiz” dedi.

BASININ SORUNLARI DEVAM EDİYOR

TGF Genel Başkanı Karaca, hem koronavirüs hem de ekonomik sorunlar nedeniyle basının yaşadığı sorunların devam ettiğini ifade ederek, bu konuyla ilgili gerek Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı gerekse diğer kurumlarla görüşmelerini sürdürdüklerini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Medya bizim sesimizi yansıtmıyor” ifadesini de düşündürücü bulduklarını söyleyen Karaca, bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde bir değerlendirme yapacaklarını kaydetti.

Karaca diğer taraftan, TGF’nin 2018 yılındaki genel kurulunun ardından federasyona olumsuz tavırlar sergileyen ve disiplin cezası alan bazı cemiyetlerin yeniden TGF çatısı altına dönmeye başladıklarını da sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi