Zonguldak Terzi ve Ayakkabıcılar Odası Başkanı Çetin Yıldız, yılbaşında sonra artan maliyetler nedeniyle terzilik fiyatlarında yüzde yirmi yüzde, otuz civarında zam yapacaklarını açıkladı.

Başkan Yıldız ayrıca fiyat tarifelerini hemen hemen herkesin kullanmaya başladığını ve bir kaç terzinin rekabetten dolayı hala tarifelere geçmediğini söyledi.

Zonguldak Terzi ve Ayakkabıcılar Odası Başkanı Çetin Yıldız, “Esnaflar yüzde 80-90 tarifeyi uygulamaya başladı. Bazı terzi arkadaşlar da rekabetten dolayı da tarifeyi geciktiriyorlar. Onlarda işin ciddiyetini anladılar. Gittikçe uygulamaya başladılar. Maliyetler yüzde otuz, yüzde kırk arttı. Her şeyimiz arttı. Makine yağından bobinine kadar. Kağıt yapışkanlı ve fermuarına kadar yüzde elli yüzde atmış artışlar oldu. Bizde fiyat ayarlaması yapacağız ama vatandaşın da durumunu bildiğimiz için geciktirmeye çalışıyoruz. Şuanda yapmamız gerekirken yıl başından sonda arttıracağız. Yüzde otuz yüzde yirmi zam yapmamız gerekiyor. Ancak bizi kurtarır. Bir terzi dükkanının 250-300 elektrik faturası gelirken, şuanda bana gelen 600 TL elektrik parası. Maliyetler yüzde elli yüzde atmış artış sağladı. Biz bunları değerlendirerek, halkın en uygun fiyatı uygulayacağız” dedi. (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi