TBMM'de bu ay gerçekleştirilen Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde, ilgili Bakanlıkların 2020 yılı bütçeleri belirlenirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, komisyona gelen bakanlara ilettiği konular ile ülke ve Zonguldak gündeminde yer alan sorunları dile getirmeye devam ediyor. 

Geçtiğimiz gün gerçekleşen, Sanayi Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde, CHP'li Yavuzyılmaz'ın dile getirdiği konu ile "günde 30 bin ton kömür yakıp,  çevreye 7,5 ton kül bırakan Çatalağzı Termik Santrali'nin (ÇATES) 2018-2019 yılları arasında devletten 76 milyon lira teşvik aldığı ortaya çıktı.

'ÇATES'e 76 milyon lira teşvik'

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti'li ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen, 15 termik santralin, baca filtresi takmasını ve benzeri çevre yükümlülüklerinin yerine getirmesini  2,5  yıl daha erteleyen yasanın tartışıldığı komisyonda, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Zonguldak'ta Çatalağzı Termik Santrali'ne baca filtresi takılmadığı halde 2018 yılında 35 milyon, 2019 yılında 41 milyon lira kapasite mekanizması teşviki verildi” dedi.

Bakan Mustafa Varank'ın “Bunu ilk defa duyuyorum” cevabını vermesi üzerine Yavuzyılmaz ise ilgili teşvikin Enerji Bakanlığı üzerinden verildiğinin altını çizerek, Bakan Varank'a, "sanayi bakanı olarak bunu benden duymanız çok acı" sözleriyle karşılık verdi.

“TOPLAM 1 MİLYAR 100 MİLYON LİRA TEŞVİK!

Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın 15 termik santrale toplamda verilen 1 milyar 100 milyon tutarında ki teşvik için;  hükümet bu santrallere ‘'Kapasite mekanizması adı altında yani Kapasitesini tutabilmesi için ‘Üretim yapmasan bile sen burayı açık tut, kullanılabilir hâlde tut, ben sana teşvik veriyorum' demiş  sözleri ise komisyona damga vurdu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi