Zonguldak İl Genel Meclisinin Temmuz ayı son birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıda açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan  Uzungüney – Kargalar ve Saka köylerinde yaşayan vatandaşların spor yapabilecekleri bir alan bulunmadığından,  Uzungüney Karayolu üzerinde ormana ait alanda gerekli izin, etüt ve proje işlemlerinin yapılarak, bahsi geçen köylerde yaşayan vatandaşların faydalanabileceği bir alan oluşturulmasıyla ilgili İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler, Gençlik ve Spor  ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar komisyondan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi.

Tek gündem maddesinin yapılmasının ardından bazı meclis üyelerinin verdiği önergeler kabul edilerek gündeme alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel meclis üyesi  Nebahattin Yılmaz, mecliste ilimizde Özel idare ve köylere hizmet götürme birliği tarafından fındık ve ceviz yetiştiricilerin ürünlerinin değerlendirilmesi ve pazarlanması amacıyla fındık ve ceviz kırma tesisi ile paketleme tesisi kurulmasını içeren önerge görüşülerek ilgili komisyonlara gönderildi.

Mecliste; AK Parti ve  Cumhuriyet Halk Partisi grubu tarafından  kapanan belediyelerin imar durumu ile ilgili ortak önerge verildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi