Zonguldak İl Genel Meclisinin Temmuz ayı mesaisi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında birinci birleşimini yaptı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait toplantı tutanak özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yol ağı değişikliği nedeniyle terk edilen, İlimiz Ereğli – Devrek İlçeleri arasında bulunan; Yazıcılar Köyü sınırlarındaki 1186 metre, Süleymanbeyler Köyü sınırlarındaki 306 metre ile Pınarcık Köyü sınırlarındaki 555 metre uzunluğundaki yol güzergahları kullanıldığından dolayı, bakım ve onarımlarının yapılabilmesi için, İdare  yol ağına alınması hususunun görüşülürken, gündem maddesi komisyonlara gönderildi.

Gündem dışı söz alan CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz, “Corona virüs salgını kapsamında alınan kararlara rağmen vatandaşlarımızın bilhassa maske takmamaları yüzünden ikinci dalga adım adım geliyor. Bu şekilde okullar zor açılır. Sosyal mesafe, hiyjen ve maske kullanımı yok. 900 lira yaptırım var, çok büyük bir para çalışmayan ve asgari ücretle çalışan kesim var. Maske takılsın maske takmayanlar affedilmesin. Bu konuda acilen tedbirler alınmalı. İş işten geçtikten sonra 30+  Zonguldak durumuna dönmeyelim” dedi.

Yılmaz açıklamasına devam ederek, “Tarım ve hayvancılık desteklenmeli. Meyvecilik ön planda. Toplum yararına çalışma programında bu işleri yapanlar alınmalı. Seracılık artırılsın. Buralarda çalışacak kişiler alınsın.  Tarım alanları aktif hale getirilsin” diye konuştu.

AK Parti İl Genel Meclisi üyesi İsmail Terzi de gündem dışı söz alarak, “Nebahattin Yılmaz’ın yaptığı açıklamaya destek veriyorum.  Dediği konularda eğitim alanlar var. Bunlar işe alınsın. Köylerde ve beldelerde bunlara çalışma imkanı verilebilir. Mantıklı geliyor bana da. Talep olmadığını söyledik biz bunları bulmak istiyoruz. Kurslar açıldı ama kimse meydanda yok. Bunlara bütçeden para ayıralım” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi