Kamu Emekçileri Konfederasyonu  (KESK) Zonguldak Şube Başkanı İsmail Sefertas yaptığı açıklamada, “Mart ayı resmi enflasyon verileri bugün açıklandı.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından açıklanan verilere göre enflasyon aylık %5,46, yıllık %61,14, üç aylık %22,8 artmıştır.  Öte yandan ulaştırma enflasyonu yıllık %99,2 artarken,  gıda enflasyonu ise yıllık %70,33 artmıştır” dedi.
Sefertas beraberinde KESK’e bağlı sendikaların şube başkanları ve üyeleriyle birlikte Madenci Anıtında yaptığı açıklamada, “Üretici enflasyonundaki bu vahim artış iğneden ipliğe zam sağanağının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini, dolayısıyla tüketici enflasyonunun yükselmeye devam edeceğini ispatlamaktadır” diyerek şunları söyledi:
“Bugün herhangi bir vatandaşa  “TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyon yüzde şu kadar, ne diyorsunuz?“ diye sorulduğunda alınacak cevap “ o resmi enflasyon, benim yaşadığım enflasyon TÜİK rakamının en az iki katı” şeklinde olacaktır.Nitekim bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAGRUP)  bugün açıkladığı verilere enflasyon Mart ayında %11,93, yıllık %142,63 artmıştır.
Maaşlarımızın yaşadığımız gerçek enflasyon ile uzaktan yakından ilgisi olmayan TÜİK enflasyonuna endekslenmesi sonucunda hepimiz yıllardır kaybediyoruz.Bu rağmen hala “memura, memur emeklisine müjde, şimdiden %15,3 enflasyon zammı oluştu” manşetleri atanları kınıyoruz.Bir kez daha altını çiziyoruz. Enflasyona göre maaş zammı “sıfır” zam demektir. Sahte rakamlardan ibaret TÜİK verilerine göre maaş zammı ise reel gelirimizin erimesi, yoksulluğumuzun artması demektir.
İşçiler, kamu emekçileri, emekliler bugüne kadar maaşlarında, ücretlerinde yapılan sefalet artışları sonucunda fazlası ile fedakârlıkta bulunmuştur. Üstelik söz konusu sefalet artışları bile daha yılın ilk aylarında emekçilerin cebine girmeden geri alınmaktadır.Resmi enflasyon bile yılın üç ayında %22,8 artmıştır. Yaşadığımız gerçek enflasyon ise bunun en az iki katıdır.Dolayısıyla bu koşullarda hiç kimsenin altı milyon kamu emekçisinin ve emeklinin yılın başında yapılan %7,5 sefalet zammı yetinmesini istemeye hakkı yoktur.Temmuz ayını beklemeden tüm kamu emekçiklerinin, emeklilerin maaşları insanca yaşamaya yetecek seviyeye çekilmelidir” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi