Bolu Dağı'nın TEM yolu geçişinde yoğun kar yağışı etkili olmaya başladı. Ankara ve İstanbul yönlerinde meydana gelen kazalar nedeniyle yol, ulaşıma kapandı. Her iki yönde de uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu Düzce kesiminde tırların da karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kaza sebebiyle çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi. Her iki istikamette trafiğe kapandı.

Ankara'ya giden sürücüler Kaynaşlı, İstanbul'a doğru yola çıkanlar ise Abant gişelerinden D-100 yoluna yönlendirildi. Ekipler, trafik akışını Kaynaşlı ve Abant kavşaklarından D-100 kara yoluna yönlendiriyor.

Yaralılara sağlık personeli tarafından müdahale ediliyor.

BURSA'DA DA TIR DEVRİLDİ

Öte yandan Bursa'da, kar yağışı ve sis nedeniyle sürücüsünün kontrolünü kaybettiği TIR devrildi, şoför kazayı sıyrıklarla atlattı. Devrilen TIR'a çarpmamak için sürücüsü manevra yapan bir TIR da bariyere çarptı.

Kaza, saat 13.30 sıralarında İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu İstanbul istikameti Dereçavuş mevkiinde meydana geldi. İçecek yüklü TIR’ın sürücüsü Y.Y., kar yağışı ve sis nedeniyle, direksiyon hakimiyetini kaybetti. TIR, refüjdeki bariyerlere çarparak devrildi. Bu sırada aynı istikamette seyir halinde olan TIR'ı kullanan L.D., devrilen TIR'a çarpmamak için ani manevra yapınca sağ taraftaki bariyerlere çarptı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Devrilen TIR’ın sürücüsü kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Bursa Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Y.Y.'nin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Diğer TIR sürücüsü ise kazayı yara almadan atlattı.

Kaza sonucu 3 şeritli otoyolun 2 şeridinin trafiğe kapanmasıyla, uzun araç kuyrukları oluştu. Kontrollü olarak tek şeritten sağlanan trafik, TIR'ların yoldan kaldırılmasıyla normale döndü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: Haber Merkezi