Orman Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Metin Gültekin ve İşletme ve Pazarlama Daire Başkan Yardımcısı Reşat Benli Genel Müdürlük tarafından projelendirilen ‘Barkod Uygulaması’ ile ilgili olarak uygulamada yaşanan aksaklıklar ve yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere Zonguldak’a geldi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından orman ürünlerinin kolay kayıt altına alınması amacıyla projelendirilen barkod uygulaması pilot bölge olan Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Devrek İşletme Müdürlüğü Çukur Orman Emval deposunda yapılan tatbikat ile yerinde değerlendirildi.

Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Daire Başkanı Metin Gültekin ve Başkan Yardımcısı Reşat Benli ile yazılım firması çalışanlarına hoş geldiniz diyerek "Ormanlarımızı gelişen teknolojiye entegre etmenin çabası içerisindeyiz, Uygulama ile ormandaki emvalin takip ve kontrol edilebilirliğin artması, işgücü ve zamandan tasarruf sağlamak için çalışıyoruz. Klasik yönteme nazaran yüzde 50 iş gücü ve zaman tasarrufu sağlanmasına imkân veren programın geliştirilmesi için daha sık bir araya gelerek sorunları konuşalım. 2022 yılında tüm İşletme Şefliklerinizde uygulamanın kullanılması için gerekli hassasiyeti göstereceğiz" dedi.

Daire Başkanı Metin Gültekin ise misafirperverliğinden dolayı Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu' na teşekkür etti.

Tatbikata Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar, Devrek İşletme Müdürü, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü, Devrek İşletme Müdür Yardımcısı ile İşletme şefleri katıldı.

Sistem için daha ergonomik olarak tasarlanan el tabletinin denemesi ile kesme, sürütme ve taşıma işleminden son depoyla mutabakat aşamalarının uygulaması yapılarak tatbikat sona erdi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi