Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadelede kapsamında Zonguldak il genelinde tüm kurum ve kuruluşlar virüsten toplumun en az şekilde etkilenmesi için gerekli tedbirleri alıyor.

Koronavirüs salgınına karşı devlet yetkilileri tarafından alınan tedbirlere halkın çoğu duyarlı olurken bazı vatandaşlar ise halen “bana bir şey olmaz!” mantığıyla çarşı merkezinde volta atmaya devam ediyor.

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadelede kapsamında Zonguldak il genelinde tüm kurum ve kuruluşlar, işyeri sahipleri, sivil toplum kuruluşları virüsten toplumun en az şekilde etkilenmesi için gerekli tedbirleri alıyorlar. Bu kapsamda basın mensupları da kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına gece-gündüz demeden haberlerini yapıyor.

Bu kapsamda Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında toplanan İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili salgının önlenmesi amacıyla şu önemli kararları aldılar:

TİCARİ ARAÇ SÜRÜCÜLERİ SOSYAL MESAFE KURALINA UYMAK ZORUNDA

“İl Merkezi, ilçe merkezleri, belediyelerimizde umuma açık pazar yerlerinin 14 gün süre ile geçici olarak faaliyetlerinin durdurulmasına, konunun belediye başkanlarınca ilgililere tebliğ edilerek takip edilmesine, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine. İlimiz sınırları içerisindeki ilçeler arası yapılacak tüm giriş-çıkışlar belirtilen il dışı giriş-çıkış şartlarına uygun şekilde 14 gün süre ile kapatılmasına. Temel ihtiyaç malzemeleri ile ilaç ve tıbbi malzemeler başta olmak üzere tüm ticari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli olan ürün veya malzemelerin lojistiği, üretim ve naklinde yurt içi ve yurtdışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar ve araçları; malın cinsi, teslimat yeri, alıcı adresi, teslimat tarihini gösteren taşıma irsaliyesi, teslimat makbuz veya fatura ve buna benzer belgeler ile giriş-çıkış yapabileceklerdir. Belirtilen amaçlarla ilçeler arası giriş-çıkış yapanlar, giriş-çıkış amacını gösteren belgeler ile ilk çıkış ilçesine dönebileceklerdir. Bu şekilde ilçeler arası giriş-çıkış yapan ticari araç sürücüleri seyahatleri süresince, değişim sürelerine uyarak maske takmak, temas gerektirdiği durumlarda sosyal mesafe kuralına uymak zorundadır.

İL VE İLÇELER ARASI SEYEHATLER İZİN BELGESİ İLE YAPILABİLECEK

Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe enerji arz güvenliğinin ihtiyaç duyduğu malzemenin nakli ve üretiminin gerçekleşmesinde görevli olanlar ve araçları; enerji sektöründe görevli olduklarına dair ilgili şirket tarafından düzenlenecek olan görev belgesi ve sevk irsaliyesi ile ilçeler arası giriş-çıkış yapabileceklerdir. Çalışma hayatı içerisinde yer alan yönetici, çalışan yada işyeri sahiplerinin ikamet ve işyerlerinin ilimizden veya ilçelerimizden farklı ilçelerde bulunması durumunda ilçeler arası giriş-çıkışları; bu durumu ispatlayan belgeleri ispat etmek şartı ile yapabilecektir. Başta sağlık ve güvenlik olmak üzere kamu görevi ve hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında görevli olanlar; görevli olduklarına dair belge veya kimlikle ilçeler arası giriş-çıkış yapabileceklerdir. Belirtilen hususlar dışında özellik ve önem arz eden giriş ve çıkışlar valilik ve kaymakamlıklar tarafından düzenlenecek seyahat izin belgesi ile yapılabilecektir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi