Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, İl Genel Meclisi toplantısına katılarak Özel İdarenin yaptığı çalışmalar ve havaalanında devam eden çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu.

Karayılmaz yaptığı açıklamada, “Biz bu taşın altına gövdemizi koymuşuz” diyerek şunları söyledi:

“HAVAALANI İLE İLGİLİ CİDDİ ÇALIŞMA İÇİNDEYİZ”

“Gündemimiz çok yoğun pandemi sürecini yaşadığımız bu süreçten sonra gerçekten işlerimizin de mevsimsel olarak çok yoğun bir döneme girmesi hepinizin birtakım taleplerinin olduğunu biliyorum. İstiyorum ki birinci ağızdan ben sizlerle bu konuyu istişare edeyim. Malumunuz hepiniz kendi yaşadığınız yöre ile ilgili bir takım tedbirleri burada Meclis’e sunarak ve gerek bizlerle istişare ederek buradaki aksaklıkların giderilmesini talep ediyorsunuz. Bizim amacımız da sizlere buradaki bürokratik işlemleri aşıp, bir an önce en kısa sürede bunu gerçekleştirmek ve güzel bir şekilde milletimize hizmet edebilmektir. Takdir edersiniz ki son dönemde havaalanı ile ilgili ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Havaalanı bölgemizin gelişmesine çok büyük katkıda bulunacağı gibi biz de Sayın Valimizin önderliğinde bu taşın altına gövdemizi koymuşuz. Hep beraber sizlerle birlikte yaptığımız işleri parça parça değil de bütünsel olarak ele alınmasının her zaman taraftarıyım. Bir yerde işimizi bitirelim sonra da bir başka yere geçelim mantığını önemsiyorum. Bu bizim için hem ekonomik olarak daha hızlı hareket etmemizi sağlayacak. Hem de iş gücü olarak işten tasarruf etme noktasında fayda sağlayacak. Bu sebeple biz malumunuz hava alanı ile ilgili 30 bin metreküp malzemeyi planlamıştık, kırdık her şeyi hazırladık.  Bu projenin avam proje olması birtakım zemin etütlerinin yapılması gerektiğinden dolayı Ulaştırma Bakanlığı’mızın buraya müdahil olmasından dolayı bazı iyileştirmeler gerekliydi. Bizim kazı çalışmalarımız bugüne kadar devam etme zorunluluğu oldu.

“BÜTÜN ARAÇ GERECİMİZ HAVAALANINDA

Dolayısıyla oraya aktaracağımız malzemenin de kırılacak taşında Filyos’taki 60 bin metreküpe çıkması ve daha da fazlalaşması dolayısıyla bizi iş olarak bir hayli yordu. Yaklaşık malzememizin yüzde 80’ini kırdık ve eledik. Onların nakliyesi ve silindirle ezilmesini de bu ay sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. En geç Temmuz’un ilk haftasında biz orayı beton dökme aşamasına getirip Ulaştırma Bakanlığı’na teslim etmeyi planlıyoruz.  Yaptığımız yer bin 881 metrenin ötesinde 310 metrelik ve genişletilmiş haliyle yani aradaki 30 metre olan yerin 45 metreye çıkartmak sureti ile son şeklini vereceğiz.  Kış döneminde de bunun yanındaki diğer kanatların genişletilmesi var bu bizim işimizi aksatmayacak. Çünkü kış sezonunda yükümüzü oraya vereceğiz biz istiyoruz ki köylerimizde her türlü iş ve işlemlerimize hızlı hareket edelim. Bu anlamda sizlerin taleplerini de çok yerinde buluyorum ama sizlerin de anlayışınıza ve affınıza sığınıyorum. Çünkü bütün araç ve gereçlerimizle havaalanına varımızı yoğumuzu her şeyimiz de oraya yüklenmiş durumdayız.  Bitirdikten sonra hepinizin taleplerini inanın gönülden söylüyorum”

ASFALT PLENT TESİSLERİNİ DE BİTİRECEĞİZ”

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz konuşmasının sonunda Asfalt Plent tesisi ile ilgili bilgi vererek, “Çaycuma’da başlayan asfalt plentimiz önümüzdeki  hafta bitiyor. Ardından Ereğli’deki plenti de tamamlayacağız. Hızlı hareket ederek ondan sonra da iş ve işlemlerimizi beraber yürüteceğiz” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de yaptığı konuşmada, havaalanındaki hisselerini yükselteceklerini ifade ederek, “Zonguldak Özel idaresi olarak en başında Bartın’ı ve Karabük’ü bu işin içerisine çekeceğimizi zannettik ama çekemedik maalesef ve Zonguldak olarak bu işi biz yapıyoruz. Biliyorsunuz orada sivil bir havacılık şirketi var bizde oranın ortağıyız bundan sonra biz de inşallah buradaki işlerimi bitirdikten sonra hisselerimizi yükselteceğiz. Zonguldak'ımızı da bundan böyle havaalanı daha iyi hizmet etmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi