Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdürü Cemalettin Çataklı başkanlığında 2022 yılı 4. İzleme ve değerlendirme toplantısını yaptı.

Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi İdare Binası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İl Müdürü Cemalettin Çataklı, il müdür yardımcıları, Hasan Akcaalan ve İsmail Barutçu, Şube ve ilçe müdürleri katıldı.

Toplantıda Tüm İlçe müdürleri ilçelerinde yapılan faaliyetlerle ilgili sunumlarını yaparken, merkez ve ilçelerde uygulanan ve biten projeler değerlendirildi. 2022 yılı için planlanan projeler ve yapılması gerekenler, hedeflerin izlenebilirliği, 15. Etap kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme programı, ilimizde yapılan aşılama çalışmalarının oranları ve sahada karşılaşılan sıkıntılar değerlendirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı toplantı ile ilgili açıklamasında "Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi başkanlığında Bakanlığımızda gerçekleştirilen İl Müdürleri Koordinasyon toplantısında alınan kararların İl genelinde uygulanması hususunda en alt kademeden en üst kademeye kadar titizlikle uygulanması gerektiğinin altını çizerek. Zonguldaklı üreticilerimize daha iyi, daha kaliteli hizmet sunabilmek için çalışmalarımızı takım ruhu ile yapmak zorundayız” diyerek şunları söyledi:

“Kovid 19 salgını tarım ve hayvancılığı, stratejik bir sektör ve uluslararası güvenlik sorunu olarak ön plana çıkarmıştır. Daha sağlıklı yarınlara ulaşabilmek için belki bugün, dünden daha çok çalışmak zorundayız. Bakanlığımızın tüm hibe ve yardımlarını üreticilerimize eksiksiz olarak ulaştırmalı ve il genelinde üreticilerimize ve yetiştiricilerimize yaptığımız projeler için tüm kurumların kapısını aşındırmalıyız.

Tarımsal üretim seferberliğinde en önemli hedefimiz tarımsal üretimin arttırılmasıdır. Gerek kovid 19 salgını, gerekse piyasadaki belirsizlikler üreticilerimiz üzerinde bir maliyet baskısı oluşturmuştur. Bu maliyetin azaltılması yönünde çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekmektedir. Üreticilerimize bilinçli tarım yapmayı göstermeliyiz. Bu konuda ilçe müdürlüklerimizce çiftçi toplantılarının arttırılmasını sağlayacağız. Tarımda gereksiz gübre kullanımı üreticilerimize fazladan maliyet bindirmekte bunun önüne geçebilmek için toprak analizine dayalı gübre kullanımını teşvik etmeliyiz. Üreticilerimizin işleyemediği toprakların üretime kazandırılması konusunda çalışmalar yapmaktayız. Çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda yonca, reygras, buğday, ayçiçeği tohumları ile ceviz, hurma, fındık fidanlarını İl Özel İdare Müdürlüğü katkıları ile Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün kaynaklarını da kullanılarak yapılan projeler ile çiftçilerimize tohumluk ve fidan dağıtarak ekili ve dikili alanlarımızı arttırmalıyız. Stratejik ürünlerin yetiştiriciliğine önem vermeliyiz. Yaptığımız ve yapacağımız projelerde, üreticilerimize yapacağımız tavsiyelerde ulusal çıkarlarımız için yerlilik ve millilik unsurunu ön plana çıkarmalıyız”

İzleme ve Değerlendirme toplantısının ardından İl Müdürü Cemalettin Çataklı, İl Müdür yardımcıları, Şube ve İlçe Müdürleri ile Çaycuma ilçesinde gerçekleştirilen ve tamamlanmasına az bir zaman kalan Çaycuma Sera Organize Sanayi Bölgesine yapılan çalışmaları takip etmek ve bilgi almak için ziyarette bulundu.

Editör: Haber Merkezi