İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Şerafettin Albayrak’ı ziyaret etti.

İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen beraberinde Merkez ilçe Başkanı Dilan Küçük ve yönetimiyle birlikte Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Şerafettin Albayrak’ı ziyaret etti.

ALBAYRAK, “ÇİFTÇİLERİMİZ GÜBRE ALIMLARINDA BİRAZ SIKINTI YAŞIYOR”

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Şerafettin Albayrak, misafirlerine ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek şunları söyledi: “Belli zamanlarda çiftçilerimizle toplantı ve istişareler yapıyoruz. Çiftçilerimizin bazı sıkıntıları ve talepleri oluyor onları yerine getirmeye çalışıyoruz. Çiftçilerimiz gübre alımlarında biraz sıkıntı yaşıyor. Bizde gereken yerlere iletmek adına dosyalar hazırlıyoruz ve bakanlıklara bildiriyoruz. Yetkililerinde gereğini yapacağını düşünüyoruz. Besiciler var, aile içi besicilik yapanlar var. Besicilerimiz yem, saman, buğday gibi girdilerden sıkıntılı. Hükümetimiz ve devletimizden bunları makul fiyattan satmasını talep ediyoruz. Biz gereken yerlerde imkanları kullanmaya çalışıyoruz.”

ERKMEN, “SADECE TARIM VE HAYVANCILIK YAPARAK GEÇİNMEK ZOR”

Değerli başkanımız nezdinde bütün tarım ve hayvancılık sektöründeki uğraşan vatandaşlarımıza saygılarımızı sunuyoruz diyerek konuşmasına başlayan İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen: “Ziraat Odamız çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Özellikle tarım ve hayvancılık sektörüyle uğraşan arkadaşlarımızın sorunlarını toparlayıp ilgili yerlere iletiyorlar. Türkiye’de bir gerçek var o gerçekte hepimizin bildiği üzere her sektördeki insanların sorunları olduğu gibi tarım ve hayvancılıkla uğraşan arkadaşlarımızın da problemleri var. Eğer bir ek geliri yoksa sadece tarım ve hayvancılıkla geçinmek artık ülkemizde imkansız duruma gelmiştir. Ancak bir emekli geliri varsa insanlar şuanda çiftçiliği, tarımı ek kazanç olarak görüyor. Sadece tarım ve hayvancılık yaparak geçinmek zor!

ERKMEN, “İPARD PROJESİNDE ZONGULDAK YOK, HAKSIZ REKABET VAR”

Zonguldak’ta tarım ve hayvancılıkla uğraşan arkadaşlarımız var fakat mutsuz olduklarını görüyoruz. Bakanlığın uyguladığı İPARD projesi var. Birinci kapsamda 20 il sonra 22 il alındı sonra 42 ile çıktı ama maalesef bunların içerisinde Zonguldak olmadığı için tarım ve hayvancılıkla ilgili işletmecilik yapan arkadaşlarımız bu kapsamda haksız bir rekabetin içerisindeler. Örneğin Bartın’da bir süt işletmecisi arkadaşımız bir makine almaya kalktığı zaman bu projeden yararlanıyor bizim Çaycuma’da ki arkadaşımız yararlanamıyor. Dolayısıyla haksız rekabet dediğimiz yüzde 40-50 onlar daha ucuza almış sen yüzde 40-50 daha pahalı olarak kendi cebinden koymuş konuma düşüyorsun. Tarımdaki Bağkur Sigortası insanları mağdur etmiş durumdadır. Eskiden yılda 1 sefere mahsus bir ödeme vardı ve makul bir seviyedeydi ama şimdi her ay bunun 1100 lira olması insanları şuanda mağdur etmiştir. Bunun tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Özellikle hayvancılıkla uğraşan kişilerin bu tarım sigortalarının mutlak suretle tarım sigortaları devlet tarafından karşılanması gerekiyor ki biz bunlarla uğraşan kişileri bulalım. Onların köylerde oturup tarım ve hayvancılık yapmalarını, bu işten geçinmelerini sağlayalım.

ERKMEN, “KÖY OKULLARININ TEKRAR AÇILMASINI SAVUNUYORUZ”

Bizim İyi Parti olarak tarım ve hayvancılığı ayağa kaldırma anlamında projelerimiz var. Biz artık Türkiye’de taşımalı eğitimin kaldırılmasını ve köy okullarının tekrar açılmasını parti olarak savunuyoruz. Köydeki okulun açılması demek köydeki insanın kendi köyünde kalıp tarımına, hayvancılığına sahip çıkma anlamı da taşır. Çünkü şuanda köyler boşalıyor. Haklı olarak insanlar çocuklarını okutmak için farklı noktalara gidiyorlar. Bu da köylerde gençlerin kalmamasına, tarım ve hayvancılık yapacak insanımızın kalmamasına yol açıyor. Bunlar önemli konular. Amacımız bu sektörde uğraşan arkadaşlarımızın uğraşlarının karşılığını alması ve memnun olmasıdır. Hayatlarının idamesi noktasında tarım ve hayvancılığın kendilerine yetmesini istiyoruz. Siyasi görüş ayrı ama bizim için temel olan bu sektörde uğraşan arkadaşlarımızın tekrar mutlu olmasıdır ve geçimini bu yolla sağlamasıdır. Ekmek fiyatlarını tartışıyoruz bundaki en büyük problem nedir? Şuanda buğday ekim sahalarının azalması, onlarla uğraşan arkadaşların azalması, ithalatın çoğalması ve bunların getirdiği bir pahalılık nedeniyle ekmeğin daha fazla fiyata satışa sunulmasıdır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi