Korona virüs ile mücadele tedbirleri kapsamında 29 Nisan Perşembe saat 19.00'da başlayan 17 günlük tam kapanmanın Pazartesi saat 05.00 itibarıyla sona ermesiyle birlikte ilk iş gününde vatandaşlar cadde ve sokakları doldurdu.

Kısıtlamanın sona ermesi ile Zonguldak’ta vatandaşlar sokaklara akın ederek virüsü unuttu. Sağlığını bir kenara bırakarak özellikle banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Kredi, elektrik, telefon, su, doğalgaz gibi borcu olanlar borçlarını ödemek için banka ve kurumların önünde uzun sıralara girerek 17 günlük tam kapanma sonrası eskiye geri döndüler. Kuyruklara giren kişilerin büyük çoğunluğunun maske kuralına uyduğu görülürken sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı dikkatlerden kaçmadı.

17 günlük tam kapanma sonrası cadde ve sokaklara akın eden vatandaşlar, “Hayat devam ediyor. Yapmamız gereken zorunlu işlerimiz var. Özellikle ödeme yapmamız gereken yerler olduğundan mecburiyetten Kent Merkezine indik. Aksi takdirde borçlarımızı faiziyle birlikte ödemek zorunda kalıyoruz. İnternet üzerinden de bu işlemler yapılabiliyormuş ama internet üzerinden bu işlemleri yapmasını herkes bilmiyor. Eğer ödemelerimiz ötelenseydi bizde bu kuyruklara girip kendimizi riske atmazdık” dediler. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi