Zonguldak İl Genel Meclisinin Kasım ayı beşinci birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan birleşimi il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katılırken, açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan İlimiz Kozlu İlçesi Esenköy Mahallesi, Ilıksu Mevkii F27-A-09-C-4-B pafta, 108 ada, 4 parselde kayıtlı 2.275,48m² yüzölçümlü, niteliği bahçeli kargir ilkokul ve müştemilat olan taşınmazın eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere 07.02.2018 tarih ve 026 sayılı İl Genel Meclis Kararı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan tahsisin kaldırılması hususu görüşüldü.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli gündem maddesi ile ilgili meclis üyelerine açıklamada bulunurken, “Bu mevkide bulunan okul köyün en eski okulu. Otizimli çocuklar burada eğitim görüyordu. Ama pandemi nedeniyle burası atıl kaldı. Valimiz ile burada inceleme yaptık. Burada Afyon’dan ekipler geldi. İnceleme yaptılar. Buradaki su ile ilgili bir çalışma yapılması gerekiyor. O yüzden İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan tahsisi kaldırmamız gerekiyor” dedi.

Yapılan görüşmelerin ardından gündem maddesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilen arsa oy birliğiyle kaldırıldı. Tahsisi kaldırılan alana kaplıcanın yapılacağı bildirildi. (Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi