Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığının 7. Olağan Kongresi Dedeman Otel Karaelmas salonunda yapıldı.

Divan Başkanlığını Şahin Kalça’nın yaptığı genel kurula, SP Genel Başkan yardımcısı Mahmut Arıkan, Genel İdare Kurulu üyeleri, bölge il ve ilçe başkanları, Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol yönetim kurulu üyeleri birçok STK temsilcisi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunduğu SP Merkez İlçe 7. Olağan Genel Kurulunda açılış konuşmasını yapan İsmail Üstünyer, “Zonguldak Merkez İlçemiz ortalama 126 bin nüfus, 92 bin seçmen, 3 belde, 38 mahalle, 23 köy toplamda 273 sandık bölgesinden oluşmaktadır. Merkez İlçemiz ağırlıklı olarak emekli, memur, işçi, esnaf ve köylerde oturan vatandaşlarımızdan oluşan bir ilçemizdir. Merkez İlçemizin başlıca geçim kaynağı taş kömürü madenciliğidir. Bazılarının ileri sürdüğü gibi taşkömürü önemini yitirmemiş aksine tüm dünyada önemi ve değeri daha da artmıştır. Zonguldak’ta kömür gerçeğini yok sayamayız. 750 milyon ton tespit edilmiş taş kömürünü yeryüzüne çıkaramayanlar başka hayallerle bizleri oyalamasınlar” dedi.

Ardından Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol ve Bölge Koordinatörü Eyüp Yıldırım konuşma yaptılar.

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığının yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunmasının ardından yönetim ve denetim kurulu ibra edildi.

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığının 7. Olağan Genel Kurulunda son olarak SP Genel Başkan yardımcısı Mahmut Arıkan konuşurken, konuşmasından önce kendisine SP İl Başkanı Burak Erol ve Bölge Koordinatörü Eyüp Yıldırım tarafından madenci bareti ile kömürden yapılmış saat hediye edildi.

Arıkan konuşmasında, dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmeleri anlatarak, “Her geçen gün bir önceki günü aramaktayız, sıkıntıları yaşıyoruz, her anlamda tıkanmıştık söz konusu, bunları düzeltmek için gayret edeceğiz ve başarılı olacağız.Türkiye’yi bitirmek için dış güçler bizi aç bırakacaklar. İşsizlik almış başını gidiyor, yumuşak lokma haline geldik. Türkiye’de ekonomik sıkıntı faiz problemi var. Faiz aldı başını gitti. 2021 yılı sonundayız ekonomik krizden ve olumsuzluklardan bahsediyoruz. Büyük olasılıkla 2022’da seçim olacak. Yapılacak seçimde inşallah iktidarın ortağı olacağız.

İktidara geldiğimizde kutuplaştırıcı olmayacağız kucaklayıcı olacağız, en büyük sıkıntı ülkemizde kutuplaştırma, kendilerinden olmayanı yok edilmek insanlar olarak görüyorlar, dile getiriyorlar.

Ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız, bir arada olmamız gerekiyor. Kuvveti değil, hakkı üstün tutan siyasi anlayışa sahibiz. Planlı ve program sahibi olmak zorundayız. Tam bağımsız bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.Üreten Türkiye’yi vizyon olarak ortaya koyacağız. Güçlü bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Tüm seçmenlerimizi ziyaret etmeliyiz, milyonlarca insanımızın sıkıntısı var, onları dinlemek zorundayız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından partiye katılanlara rozet takıldı.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimler sonucunda Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığına İsmail Üstünyer seçilirken, yönetim kuruluna Yasel Akmaz, Armaan Ercan, Recep Demircioğlu, Halit Yıldırım, Osman Karadayı, Bilal Habeş Kanca, Mehmet Ulu, Radet Gökalp, Sezai Çakmaklı, Ali Özoğlu, Dursun Ali Çalık, Satılmış Erarslan, Volkan Papar ve Emre Kalaz seçildiler. (Şaban YILMAZ)

Partiye katılanlara rozet taktılar.

Editör: Haber Merkezi