Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mithat Bülent Bağcı, Sosyal Konut Projesine kamu görevlilerinin de projeye dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Ülkemizde ortaya çıkan kira ve konut sorunu herkesin malumudur diyen Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mithat Bülent Bağcı, açıklamasına şöyle devam etti:

Memurlarımız da özellikle büyükşehirlerde büyük bir konut sorunuyla karşı karşıyadır. Sorunun çözülmesi için açıklanan sosyal konut projesinde memurlarımıza da kontenjan ayrılması yerinde bir uygulama olacaktır. Ortalama memur maaşının sosyal yardımlar da dâhil edildiğinde 10 bin 500 TL olduğu hesaba katıldığında bir memurun aylık 5-6 bin TL dolayına kadar yükselen kira giderini karşılamasının ve ailesinin geçimini sağlamasının mümkün olmadığı görülmektedir.

Hükümetimiz, dar gelirli vatandaşlarımızın konut ihtiyaçlarını karşılamak üzere TOKİ işbirliği ile “sosyal konut” projeleri başlatmıştır. Özellikle kalabalık ve personel temininde güçlük yaşanan şehirlerde memurların da projeye dahil edilmesi gereklidir. Bu kapsamda memurların da sosyal konut projelerinden faydalanmasını sağlayacak bir karar alınmalı ve ülkemizin her noktasında görev yapan, kamu hizmetlerinin Türk halkına kesintisiz ve eşit bir biçimde sunulmasını sağlayan memurlarımızın konut ve kira sorununu çözülmelidir.” Haber: Meryem DEMİR

Editör: Haber Merkezi