Zonguldak’ta hayvan severler geliri sokak hayvanlarının bakım ve tedavileri için kullanılacağı kermes düzenlendi.

Merkez Çarşısı önünde düzenlenen yiyecek kermesine Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, Zonguldak Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

ALAN: HAYVANLARIMIZI SEVİYORUZ

Hayvan severlerin düzenlediği kermese katılan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan: “Bugün hayvan severlerin düzenlediği bir kermeste birlikteyiz. En az onlar kadar biz de hayvanlarımızı seviyoruz. Onlara her zaman elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Her daim yanlarında olduğumuzu zaten daha önce de söyledik, kendileri de biliyorlar. Bugün de burada bir günlük bir hayvan severlerin düzenlediği el emeği, göz nuru güzel bir kermes etkinliğimiz var. Buradan bütün hayvan severlerimize, hemşerilerimize davette bulunuyoruz. Çünkü yardım severlerimiz zor durumdalar. Yaralı sokak hayvanlarımızın masrafları noktasında özel kliniklerde yaptırmak zorunda kaldığımız tedaviler var ve arkadaşlarımız hepsi bu konuda mağduriyet yaşıyorlar, sıkıntı yaşıyoruz. Bu tür mağduriyetlerin giderilmesi için bu kermesten elde edilecek gelirle beraber sokak hayvanlarımızın tedavileri için ihtiyaç olan rakamlara inşallah ulaşırız diye umut ediyoruz. Bir ay içinde de inşallah Özel İdare tarafından ihaleye çıkarılan eski barınağımız bitirilecek ve Zonguldak Belediyesi’ne devredilecek. 3 veterinerimizle beraber, hayvan severlerimizle beraber inşallah orada öncelikle Zonguldak çarşı merkezinde sokak hayvanlarımızı orada bakımlarını, orada yaşamalarını sağlayacağız. Biliyorsunuz Kozlu Kızılcakese’de 50 dönümlük ve sadece Zonguldak değil, Türkiye’de örnek teşkil edebilecek doğal bir hayvan yaşam merkezi projesinin maliyetlerini hesaplıyoruz, bunlarla ilgili hibe destekleri ile ilgili de Ankara’da görüşmeler yaptım. İnşallah yeni yılın hemen başında da bu projeye start vereceğiz. Ama dediğim gibi bunları hep bu arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Bu ailenin genişlemesi gerekiyor herkesin destek olması gerekiyor. Lafa geldiği zaman herkes hayvan sever ama desteğe geldiği zaman ben ne yazık ki, aynı yüzleri görüyorum. Belediye Başkanı olarak ve bir hayvan sever olarak da bütün Zonguldak’ımızdan rica ediyorum, bugün bu kermese gelerek destek olarak bir başlangıç yapalım ve her daim bu arkadaşlarımız gibi yardıma muhtaç, kaza geçirmiş sokak hayvanlarımızın derdi ile dertlenelim” dedi.

ARIĞ: AĞIR KAZALI HAYVANLARI ÖZEL KLİNİKTLERDE TEDAVİ ETTİRİYORUZ

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Zonguldak il Temsilcisi Suzan Arığ ise şunları ifade etti: “Bugün kliniklerde tedavileri yapılan sokak hayvanlarımız için bir kermes düzenledik. Barınaklarda bu tür imkanlar olmadığı için ağır kazalı hayvanlarımızın özel kliniklerde tedavi ettiriyoruz. Doğal olarak da bunların bir masrafı oluyor. Masrafı konusunda yine gönüllü kuruluşlardan, belediyemizden ve gönüllü arkadaşlarımızdan destek alıyoruz fakat zaman zaman o kadar üst üste geliyor ki, bunun altından kalkamıyoruz. Böyle bir kermesi veya böyle bir sevgi gününü onlar adına yapmakta faydalı görüyoruz. Duyarlı olan Zonguldak halkımıza da teşekkür ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi