Yapılan açıklamaya göre, “Bölgemizin 17 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren soğuk ve yağışı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor” deniler açıklama şöyledir:

“Perşembe günü kıyı kesimler genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlayacak olan yağışların 18 Mart 2022 Cuma gününden itibaren bölge genelinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Yağışların, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Bolu’da kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta ortasından itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın bölge genelinde etkili olacağı değerlendirilmektedir. Rüzgarın bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının önümüzdeki 1 haftalık periyotta mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceği tahmin ediliyoruz. Vatandaşlarımızın ve yetkililerin Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi