Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamaya göre, ülkemiz bu gece saatlerinden itibaren kuzey batı kesimlerinden başlayarak soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Alınan bilgiye göre beklenen yağışların, 8 Nisan Perşembe günü Bartın, Düzce, Kırıkkale, Zonguldak, Çankırı merkez ve güney kesimlerinde genellikle yağmur ve sağanak, Bolu, Karabük ve Çankırı’nın kuzey batı kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde, 9 Nisan Cuma ve 10 Nisan Cumartesi gününden itibaren Bartın, Düzce, Zonguldak’ın kıyı kesimlerini karla karışık yağmur, Bolu, Çankırı, Karabük Kırıkkale ile Bartın, Düzce ve Zonguldak’ın iç kesimlerinin kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgarın, Cuma ve Cumartesi günleri Çankırı, Kırıkkale çevrelerinde kuzey yönlerden fırtına ve kuvvetli fırtına  (50-80 km/saat), Bolu, Bartın, Düzce, Karabük ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli rüzgar (30-50 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının 9 Nisan Cuma gününden itibaren Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak çevrelerinde hissedilir derecede 6 ile 12 derece azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı havanın sebep olabileceği yer yer kuvvetli sağanak ve kar yağışları, buzlanma ve don olayı ile kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte olup, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı uyarı ve tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz edeceği bildirildi (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi