Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) projesi Zonguldak ilinde hayata geçecek.

Alınan bilgiye göre, bu merkezde Zonguldak Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında kayıtlı olan roman vatandaşlar gelir getirici mesleki kurslara tabii tutulacak, sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetleri verilecek; aile, toplum, ahlak, sağlık, dini ve manevi değerler eğitimi almaları desteklenecek; yaşam kalitelerini yükseltici sosyal, kültürel aktivite ve gezi programlarından yararlanmaları sağlanacak.

Konu ile ilgili olarak Zonguldak Valiliği Toplantı salonunda Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ile Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ile birlikte proje ile ilgili protokolü imzaladılar.

Toplantıda, Vali yardımcısı Turgut Subaşı, bazı daire müdürleri ile Çınartepe Muhtarı Okan Girgin’de hazır bulundu.

Bunun yanı sıra  anne-çocuk ilişkileri, kadın sağlığı gibi diğer bilinçlendirici alanlarda da kursiyerlerin talepleri doğrultusunda eğitim vermesi planlanmaktadır. Merkezde Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Kişisel Gelişim, Kuran ve Ahlak Eğitimi, Çocuk Gelişimi, Aşçılık, Okuma-Yazma, El Sanatları Kursları ve 3-5 yaş Kreş Eğitimi olmak üzere birçok farklı alanda hizmet ve eğitim verilecektir. Anneleri kurslarda eğitim alırken, 3-5 yaş arası çocukları da kreş sınıfında hem eğlenip hem de eğitim almaları sağlanacağı bildirildi.

Sosyal Dayanışma Merkezinde Roman vatandaşların sorunlarını çözmek adına faaliyetlerde bulunulması, toplumla kaynaşma ve sosyalleşme faaliyetlerinin desteklenmesi, istihdam alanlarının genişletilmesi suretiyle varsa dezavantajlı konumları düzeltilerek sosyal yaşama en üst düzeyde katılımları sağlanmış olacak.

Projenin yürütülmesinde Zonguldak Belediyesi, Zonguldak Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde olunacak.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, yaptığı açıklamada, “Çınartepe Mahallesinde hayırsever iş adamı Abdulkadir Akdarı  tarafından yaptırılan SULTAN ALPARSLAN Camisi’nin alt katını Sosyal Dayanışma Merkezi olarak kullanıma hazır hale getirmesinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi