Zonguldak Belediyesinde çalışan şirket personeli ile Belediye-İş Sendikası arasında yapılan görüşme sonucunda işçilerin ücretlerine mevut imkanlar dahilinde iyileştirme yapıldı.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Belediye İş Sendikası Zonguldak şube başkanı Osman Karataş, daire müdürleri ve sendika yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu imza töreninde konuşan Başkan Alan, “Belediye-İş Sendikası ile Personel Limited Şirketinde çalışmakta olan işçilerimizin ücretlerinde mevcut imkanlar dahilinde iyileştirme yaparak toplu iş sözleşmemizi gerçekleştirdik. Tüm çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Belediye İş Sendikası Zonguldak şube başkanı Osman Karataş da sözleşme sonrasında yaptığı açıklamada, “Zonguldak Belediyesinde bulunan şirket personeli ile sendikamız arasında 2019 ve 2021 yılları arasında devam eden toplu sözleşmenin 2020 yılının altıncı ayından itibaren kadroya geçenler arasında toplu sözleşmenin hükümlerinin protokolünü Belediye Başkamızı ile birlikte oturduk konuştuk anlaştık. Taban ücretler ile diğer ücretler üzerinde anlaştık” diyerek şunları söyledi: “2020 Temmuz ayından itibaren uygulanmak üzere 11’nci aya kadar 4 aylık bir zam cetvelinde değişiklik yaptık. İyileştirmeler yaptık. 11 aydan itibaren geriye dönük 6 aylık zam uygulanacak. Ancak 2021 yılının Mayıs ayından itibaren de yeni sözleşme için hazırlıklara başlayacağız. Bu sözleşme sürecinde katkı verenlere teşekkür ediyorum. Tüm işçi arkadaşlara hayırlı olsun. Yapılan sözleşmeden şu an itibarıyla 515 işçi yararlanıyor. Sonradan şirkete dahil olan arkadaşlarımızın zaten sözleşmesi vardı. Onların da aynı şekilde sözleşmeye dahil ettik. Bu yaptığımız sözleşme yeni bir sözleşme değil sadece ek protokoldür” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi