Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, vatandaşları engelliler adına para toplayan kişilere itibar etmemeleri ve yardım yapmamaları konusunda uyardı.

Engelliler için cadde ve sokaklarda yardım toplayanlara itibar edilmemeli diyen Şirin, “Bizim kapı kapı dolaşarak makbuz karşılığı para toplama gibi hiçbir girişimimiz yoktur” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

ENGELLİLERİN DURUMUNU KULLANIP PARA TOPLUYORLAR!

“Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de diğer vilayetlerden gelip engellilerin durumunu kullanarak vatandaşlardan para toplayanlar var. Bu konuyu defalarca dile getirdiğimiz halde bir çözüm bulunamadı. Bunu yapanlar arasında bazı dernekler, reklam ajansları ile iki sayfa dergi basıp içine engelli haberleri koyarak vatandaşların duygularını kullananlar var. Bunlar engellilere hizmet ettiklerini ve engellilere tekerlekli sandalye alacaklarını beyan ederek maalesef insanların iyi niyetini suiistimal ederek para topluyorlar. Türkiye genelinde bu konuda büyük sıkıntı var. İlimizde kapı kapı dolaşıp para toplayanlar dahi var. Biz Türkiye Sakatlar Derneği olarak bu konuda illerimizdeki Emniyet Müdürlüklerine ve ilgili kurumlara şikayetlerimizi iletiyoruz. Yakalananlar gerekli cezayı görüyor ama yasal prosedürleri yerine getirdik diyerek işin içinden sıyrılıp bu işi devam ettirenlerde var. Engellilerin ismini kullanarak halkın duygularından yararlanıp para toplayanlar sayısının çoğalması toplumda da rahatsızlık yaratıyor.

DERNEK ADINA YARDIM TOPLAYANLARA YARDIM ETMEYİN!

Ben buradan tüm halkımıza sesleniyorum; Kesinlikle ilimize dışarıdan gelip dernek adına yardım toplayan hiçbir kurum ve kuruluşa yardım etmesinler. İlimizde engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmet veren Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi, Spastik Çocuklar Derneği, Kozlu Engelliler Derneği, Çatalağzı Engelliler Derneği var. Vatandaşlarımız bildikleri ve bulundukları yörede hizmet veren derneklere yardım yapmaları kendileri için daha anlamlı olur çünkü yaptıkları yardımların nereye gittiğini çok rahatlıkla takip edebilirler. Bilindiği gibi biz Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi olarak derneğimize yapılan yardımlar karşılığında yeni dernek binamızı yapıyoruz. Derneğimize ya da engellilere bağış yapmak isteyen tüm hayırsever vatandaşlarımızı derneğimize bekliyoruz. Bizim kapı kapı dolaşarak makbuz karşılığı para toplama gibi hiçbir girişimimiz yoktur. Bu konuda halkımızı daha duyarlı olmaya davet diyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi