Zonguldak Sınav Koleji 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü etkinlikleri kapsamında savaş döneminde dağıtılan menüyü Merkez Çarşısı önünde kurulan çadırda vatandaşlara dağıttılar.

Sınav  Koleji Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Vecdi Ilgın,  “Bugün günlerden Çanakkale. Kurtuluş savaşımızın öncüsü Çanakkale. Mustafa Kemal’in lider olarak doğduğu Çanakkale. Hakkari, Van, Diyarbakır, Kars, Bursa, İzmir, İstanbul’un kısacası Türk milletinin evlatlarını şehit verdiği yer Çanakkale. Topraklarımızın vatana dönüştüğü yer Çanakkale. Millet olduğumuzu tekrar hatırladığımız yer Çanakkale. Kar demeden, kış demeden, yağmur çamur demeden vatan için ölüme koşulan yer Çanakkale” diyerek şunları söyledi:

“Kan dökücü emperyalizme karşı dik duruşun ve buradan geçiş yok denilen yerin adı Çanakkale. Bir ruhtur. Her daim yaşatmamız ve hatırlamamız gereken.

Zonguldak  Sınav Koleji olarak bu ruhun her zaman sahibi ve yaşatıcısı olacağız. Bu etkinlikte amacımız günün menüsünü dağıtarak günün anlam ve öneminin farkındalığını bir kez daha hatırlatmaktır. Şehitlerimize saygı, sevgi ve bağlılığımızı bildirmektir. Bu vesile ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ile anıyor, hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi