Zonguldak Kozlu karayolunda  açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Uzun Mehmet Camii  açıldığı günden beri vatandaşlarımıza hizmet verirken, etrafında bulunan park ile çocuk oyun alanları da hafta sonları dolup taşıyor.

Zonguldak Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği Şube Başkanı Sinan Toprak beraberinde yönetim ve üyeleri ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Uzun Mehmet Camiinde sabah namazını eda ettiler.

Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği Başkanı Sinan Toprak yaptığı açıklamada, “Zonguldak’ımız için bir kazanç olan Uzun Mehmet Camii’ni şehrimize kazandıran ve yapımında emeği geçen herkese teşekkür eder,birlik ve bütünlüğümüzü ayakta tutacak olan her türlü girişimin yanında olmaya devam edeceğimizi belirtmek isteriz” diyerek şunları söyledi:

“Dinî ve millî kültürün halka aktarılmasında en önemli kurumların başında camilerimiz gelmektedir. İslâm tarihi boyunca Müslümanlar, pek çok cami  inşa etmişler, her hâlükârda bulundukları yerlere ibadethane yapmayı en kutsal vazifelerden biri ve Müslümanlıklarının bir delili saymışlardır.

Caminin, en başta gelen işlevi, şüphesiz Müslümanların topluca Allah’a yöneldikleri bir ibâdet yeri, bir mâbed olmasıdır. Cami’nin dini işlevlerinin yanında kültürel, sosyal fonksiyonlar üzerinde de önemli gelişmeler mevcuttur. Bilhassa yurtdışında bulunan camiler, o ülke içinde yaşayan Müslümanlar için bir kültür ve eğitim merkezi görevi ifa etmektedir.

Cami, sosyal yapının düzenli ve emniyet içinde olmasını sağlayan bir fonksiyona sahiptir. Mahalle halkı camide, günlük ibadetlerinin dışında, cenaze, tesbih, mevlid vb. merasimler sebebiyle de bir araya gelmektedir. Avluları ise halkın bir araya gelip dinlendiği, sohbet ettiği bir yerdir.

Tüm bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde dinî ve millî kültürün halka aktarılmasında en önemli kurumların başında camilerimizin geldiği açıktır. Bu nedenle bizler Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği olarak Zonguldak’ımız için bir kazanç olan Uzun Mehmet Camii’ ni şehrimize kazandıran ve yapımında emeği geçen herkese teşekkür eder,birlik ve bütünlüğümüzü ayakta tutacak olan her türlü girişimin yanında olmaya devam edeceğimizi belirtmek isteriz”

Editör: Haber Merkezi