Zonguldak KADEM İl Temsilciliği ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ haftası etkinlikleri kapsamında ‘Kutsal Kitaplar Açısından Karşılaştırmalı Olarak Kadın’ konulu konferans düzenledi.

Zonguldak İl Müftülüğü salonunda düzenlenen programa; Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun’un eşi Emine Tosun, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman, KADEM İl Temsilcisi Züleyha Soyyiğit Yıldırım, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdür Yardımcısı Gülizar Yılmaz, Fatih Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Türkan Tuygar, Dr. Aynur Eryiğit Bader ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan KADEM Zonguldak İl Temsilcisi Züleyha Soyyiğit Yıldırım, şunları söyledi:

YILDIRIM: “DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü kadının dünyanın her yerinde anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir haftada bizde konuyu farklı bir noktadan ele almak istedik. Zonguldak KADEM il temsilciliği olarak Dr. Aynur Eryiğit Bader hocamızın sunumuyla kutsal dinler açısından karşılaştırmalı olarak kadın meselesini ele alacağız. En büyük zenginliklerimizden olan kadınlarımızın potansiyeli ile kısır tartışmalarda boğulmak yerine birlikte hareket etme kabiliyetimizi geliştirerek ülkemiz ve tüm dünya için güzel yarınlara erişmek dileğiyle hepimizin dünya kadınlar gününü kutluyorum.”

BADER: “ŞİDDETİN VATANI YOK”

‘Kutsal Kitaplar Açısından Karşılaştırmalı Olarak Kadın’ konulu konferansın konuşmacısı Dr. Aynur Eryiğit Bader ise şunları söyledi: “Kadına yönelik şiddet insanlıkla birlikte var olan gelen bir şey. Ne başladığı zaman belli nede biteceği zaman, ne zaman insanlık dünyadan gider şiddette o zaman biter. Şiddetin vatanı yok. Dünyanın her yerinde, her toplumda ve maalesef her din mensupları arasında şiddet görülmekte. Bu gelişmiş dediğimiz ülkelerde biraz daha düşük, az gelişmiş veya gelişmemiş dediğimiz ülkelerde oran belki daha yüksek ama nihayetinde dünyanın her yerinde kadına yönelik şiddet var. Gelişmiş dediğimiz Amerika’da bile kadınların yüzde 70’i dayak yiyorlarmış. Şiddetin eğitim, kültür ilişkisine bakacak olursak mesela ülkemizin Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde dayak oranları daha fazla ama okunmuş kesimler arasında da maalesef sıfırlanmış değil bayağı yüksek rakamlar var. Maalesef şiddetin engellenmesinde eğitimin çok fazla etkisini göremiyoruz. Olay tümüyle insanlıkla alakalı bir şey!”

Konuşmaların ardından KADEM Zonguldak İl Temsilcisi Züleyha Soyyiğit Yıldırım, konuşmacı Dr. Aynur Eryiğit Bader’e çiçek ve çeşitli hediyeler verdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi