Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından SİBERAY faaliyetleri kapsamında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan münasebetiyle çocuklara yönelik olarak sosyal medya üzerinden ödüllü yarışmalar düzenlenecek.

Konu ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 6-10 yaş arası ‘Teknoloji Bağımlılığı’ konulu resim yarışması düzenlenirken katılım tarihleri 28 Mart -11 Nisan tarihleri arasında olacak. Yine düzenlenecek yarışma kapsamında ‘Siber Zorbalık’ konulu slogan yarışması 11-14 yaş arasında olurken, katılım tarihleri 28 Mart-11 Nisan tarihleri arasında olacağı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyledir:

“Siber suçların gerçekleşmeden önlenmesi, maddi-manevi zararın en aza indirgenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetleri yapılması amacıyla 2020 yılında SİBERAY programı oluşturulmuştur

2021 yılında bu program çerçevesinde eğitim verdiğimiz öğrencilerden 28 öğrenci, 23 Nisan yarışmalarına katılmış, çeşitli alanlarda ödül kazanmıştı. Sayın Valimiz polis evinde hediyeleri öğrencilerimize vermişti.

Siber Suçlarla Mücadele Daire başkanlığının SİBERAY faaliyetleri kapsamında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan münasebetiyle çocuklara yönelik olarak sosyal medya üzerinden ödüllü yarışmalar düzenlenerek duyurusu yapılmıştır. Yarışmalara ilişkin detaylar sosyal medya hesabımızda ve internet sayfasında duyurulmuştur.

Katılım ve etkileşimin artırılması amacıyla Müdürlüğümüzden;Yarışmalar hakkında il/ilçe milli eğitim müdürlükleri ve ilgili yaş grubunda öğrencilere sahip okulların bilgilendirilmesi,SİBERAY sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruların hesaplarınızdan da paylaşılarak mümkün olduğunca çok kişiye ulaşmasının sağlanması, Pol-Net sayfamızda bulunan SİBERAY portalde dijital olarak bulunan yarışma afişlerinin okullara ve uygun yerlere asılması istenmiştir” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi