Memur Sen Zonguldak İl Temsilciliğine bağlı Büro Memur-Sen Zonguldak Şubesinin 3. Olağan Genel Kurulu yapılırken, mevcut başkan Ramazan Seyrek ve yönetimi güven tazeledi.

Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılan Büro Memur Sen’in 3. Olağan Genel Kurulunun divan başkanlığını Halil İbrahim Kulaç yaparken, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunduğu kongreye, SGK İl Müdürü Erkin Avcı, Defterdar vekili Seçkin Işık, Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Meteoroloji Bölge Müdürü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Memur Sen İl Temsilciliğine bağlı sendikaların başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile Büro Memur Sen üyeleri katıldı.

Büro Memur Sen Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Seyrek kongrede yaptığı konuşmada, “Biz Büro Memur- Sen Zonguldak Şubesi olarak ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan kirli oyunların farkındayız.Vatanımızı bölmeye çalışan, ülkemizi karıştırmaya çalışan tüm hain örgütlere karşı mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğiz” diyerek şunları söyledi:

“Bizim medeniyetimizde, bizim inanç iklimimizde Vefa; hatırlamak değil unutmamaktır. Kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan başta olmak üzere ahirete irtihal eden tüm kurucularımıza Allahtan rahmet hayatta olanlara hayırlı sağlıklı ömürler diliyoruz.

İnsan nisyanla maluldür`` Unutur derler. Biz unutmayanlarız. Türkiye`yi yasaklara boğanları da Bizi yasaklardan kurtaranları da, unutmadık. Kızlarımızı üniversite kapılarında turnikelere sıkıştıranları da, turnikeleri kıranlarıda unutmadık.  Tıpkı; ikna odaları kuranları ve imha kararları alanları unutmadığımız gibi.Biz, 28 Şubat`ta: Müstağni ve mütekebbir bir edayla ``Bin Yıl Sürecek`` diye tehdit savuranları ve Devlet aygıtını inananlara zulüm çarkına dönüştürenleri unutmadık. Mağdurlara iade-i itibar yapıp onları yeniden göreve döndürenleri de unutmadık ve unutmayacağız.  Medeniyetimizi yok sayıp, değerlerimizi yok etmeye uğraşanları da değerlerimiz üzerinden Yeniden Büyük Türkiye, Adil Bir dünya düzeni için milletle birlikte yola çıkanları da unutmadık.

Memur-Sen, sendikacılığı diğerlerine göre değil, değerlerine göre yapmaktadır. Sorunlu sendikacılık anlayışında değil, sorumlu sendikacılık anlayışındadır. Ülkede yaşanan olaylara hesabi değil, hep hasbi yaklaşan bir sendikadır. Memur-Sen yaklaşık 30 yıllık sendikal tarihinde hiçbir zaman kaldırım taşı sökmemiştir. Esnafın camını çerçevesini hedef almamıştır. Bu süreçte hep milletimizin yanında, hep millet ile bir olmuştur. Çünkü Memur-Sen, erdemli bir harekettir.

Biz Büro Memur- Sen Zonguldak Şubesi olarak ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan kirli oyunların farkındayız. Bizler bundan 14 asır evvel yapılan kardeşlik antlaşmasının bilincindeyiz. Bu bilinçle hareket etmeye devam edeceğiz. Bunun en bariz örneğini de 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimindeki duruşumuzla gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Vatanımızı bölmeye çalışan, ülkemizi karıştırmaya çalışan tüm hain örgütlere karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.

Birinci ve ikinci olağan kongrelerimizde “Zonguldak için önemli bir sivil toplum kuruluşu olmaya devam edecek, halkımızın ve özellikle üyelerimizin taleplerini her uygun platformda dile getirecek ve çözmenin gayretinde olacağız.” demiştik ve dediğimiz gibi yerine getirmenin gayretindeyiz ve olmaya da devam edeceğiz”

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimler sonucunda,  Büro Memur Sen yönetim kuruluna, Ramazan Seyrek, Engin Bilgin, Tayfun Turgut, Recai Temel, Ahmet Karaca, Ertan Yedek ve Abdüssamed Karademir seçilirken,  Denetleme Kuruluna, Turhan Şalvarcıoğlu, Ramazan Çavdar, İdris Çilli, Mehmet Akif Kara ve Resul Çetinoğlu, Disiplin Kuruluna, Tuna Soydaş, Hayrettin Altuntaş, Yasin Dağkıran, Turan Kurt ve Ersin Dönmez seçildiler. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi