Esas Holding’in 5 iş kolundan biri olan, sürdürülebilir ve ölçülebilir sosyal fayda yaratmayı amaçlayan Esas Sosyal; odağına aldığı “Gençlik ve İstihdam” konusunda, gençlerin okuldan işe geçiş sürecinde fırsat eşitliğine erişmeleri için çözüm modelleri sunuyor.Esas Sosyal, programlarıyla gençlerin donanımlı, sosyal sorumluluk sahibi ve kendinden emin bireyler olmalarına katkı sağlıyor.İlk sosyal yatırım alanını eğitimli genç işsizliği olarak belirleyen Esas Sosyal; 2016 yılında hayata geçirdiği Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı ile 6 yılda 34 Sivil Toplum Kuruluşu’nun (STK) özel sektörde de karşılığı olan birimlerinde 200 gence ilk iş deneyimi sundu.

Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı kapsamında işverenlerce az bilinen devlet üniversitelerinden yeni mezun gençlerSTK’larda 12 ay boyunca tam zamanlı ve maaşlı olarak çalışarak ilk iş deneyimlerini kazanıyor. Program katılımcılarının maaşları, Esas Holding ile Esas Sosyal’in vizyonunu paylaşan kurumsal destekçiler tarafından karşılanıyor. Ayrıca katılımcılar, İlk Fırsat Akademisi ile 21. yüzyıl yetkinlikleri kapsamında 250 saatten fazla eğitim ve gelişim desteğinin yanında farklı sektörlerde faaliyet gösteren önemli kurumların yöneticilerinden mentorluk ve mülakat becerilerini geliştirecek destekler de alıyorlar.

Program mezunları, bu özel deneyimi paylaştıkları ve artık farklı kurumlarda kariyerlerine devam eden mezunlar ağının parçası oluyor. Dayanışma ve karşılıklı paylaşıma dayalıbu ağ içindeyer alan mezunlar, özel buluşma ve etkinliklerde akranlarıyla networking yaparken farklı deneyimlerden de besleniyor. Ayrıca Esas Sosyal farklı gelişim imkanlarıyla mezunlara destek olmaya ve hayatlarındaki gelişmelerde yanlarında olmaya devam ediyor. Program mezunları binlerce kişi ve kurumun dahil olduğu ekosistemin ayrılmaz bir parçası olarak birçok kariyer ve gelişim fırsatı yakalıyor.Mezunlar aynı zamandakendilerinden sonra bu önemli fırsatı yakalayan genç arkadaşlarınınilk işlerine ve profesyonel hayata uyum sağlamaları için yanlarında olarak yeni katılımcılara akran mentorluğu yapıyor. Bu geri verme ve dayanışma kültürü sayesinde İlk Fırsat ruhu gelecek nesillere aktarılıyor.

Gençlere kulak vermenin ileri gitmek için mecburi olduğunu belirten ve eğitimli genç işsizliğine sürdürülebilir çözüm modelleri sunmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı;“Her fırsatta gençlerin hayal kurmaları ve bu hayallerine ulaşmaları için çok çalışmaları gerektiğinden bahsediyorum. Esas Sosyal bir sosyal yatırım birimi olmanın yanında 2.500 kişilik ekosistemi ile aynı amaç uğruna bir araya gelen bireylerin el ele vermesini sağlıyor… Biliyorum ki bütün gençlerin geleceğe dair hayalleri var ve önlerindeki yolu merak ediyorlar. Biz de gençlere güveniyor ve hayallerine ulaşmaları için yanımıza aldığımız destekçilerimizle birlikte arkalarında olduğumuzu vurguluyoruz. Merhum babam Şevket Sabancı’nın vizyonuyla çıktığımız yolda 7. döneme başlamanın sevinci içindeyiz. Gençlerin yanında olarak onlara umut vermek, önlerindeki fırsatları fark etmelerini ve değerlendirmelerini sağlamak müthiş bir mutluluk. Profesyonel hayata adım atmak için cesarete ve fırsat eşitliğine ihtiyaç duyan gençleri Programımıza başvurmaya davet ediyorum. Gençler unutmasın ki hedeflerine giden yol hayal kurmakla başlar, çalışmakla devam eder” dedi.

Başvurular 9 Mayıs – 10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek!

2022 yılında 50 gence fırsat verecek olan programa kabul edilen adaylar Ağustos ayının son haftasında açıklanacak ve 1 Eylül 2022 tarihinde işbaşı yapacaklar.

Programa başvuracak adayların;

Haziran 2021 ve sonrasında devlet üniversitesinden mezun olması

Diploma notunun 4’lük sisteme göre en az 2,5/100'lük sistemde en az 65 puan olması

Daha önce tam zamanlı çalışmamış olması

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması

gerekiyor.

Gönüllü olarak sivil toplum kuruluşlarında ya da kulüp çalışmalarında görev almış gençlerin öncelikli olarak değerlendirileceği programa başvurular sadece bir pozisyon için yapılabilecek.

Bilgi ve başvuru için:www.ilkfirsat.org

https://www.facebook.com/esassosyal/

https://www.linkedin.com/company/esas-sosyal

https://www.instagram.com/esas.sosyal/

https://twitter.com/EsasSosyal

Esas Sosyal Hakkında:

Esas Holding’in sosyal yatırım birimi olan ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla merhum Şevket Sabancı ve ailesinin topluma yatırım yapma vizyonu ile 2015 yılında kurulan Esas Sosyal, gençlere fırsat eşitliği sağlamayı hedefleyen sosyal etki Programları gerçekleştiriyor. Türkiye’nin sorunlarını ve toplumun ihtiyaçlarını anlayıp, sürdürülebilir çözümler üretmeyi amaçlayan Esas Sosyal, dünyada mevcut olan sosyal etki yatırımı anlayışının Türkiye’deki örneğidir. Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı’nın liderliğini yaptığı Esas Sosyal, gençlik ve istihdam alanında hayata geçirdiği sosyal yatırım programları ile 8.Sürdürülebilir İş Ödülleri’nin “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık” kategorisinde ödüle layık görüldü.

www.esassosyal.org

Detaylı bilgi için:

ARPR İletişim Danışmanlığı
Zeynep Kayhan / [email protected]

Dalım Kaplan 0535 821 65 10 / [email protected]

0 216 418 33 34 / www.arpr.com.tr

Editör: Haber Merkezi