Zonguldak Orman Bölge Müdürü Beyazlı, Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Aksan Yenice Orman İşletme Müdürlüğü Şimşirdere Şeker Mesire yerinde incelemelerde bulunarak, İşletme Müdürü İlhan Albuz’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde Yenice Orman İşletme Müdürlüğünde 21/03/2007 tarihinde hizmete giren Şimşirdere Şeker Mesire Yerinde yenileme çalışmalarında son aşamasına gelindi. Yaklaşık altı aydır devam eden inşaat faaliyetleri neticesinde yörede doğal olarak bulunan hayvan ve bitki türlerini tanıtmak amacıyla Flora ve Fauna Müzesi kurulmuştur. BAKKA tarafından desteklenen çalışmalarda oturma alanları, yürüyüş parkuru, tuvalet, çeşme ve otopark tekrar düzenlenerek, çevre düzenlemesi ile çalışmalar sonlandırılacak.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Beyazlı, “Şeker Mesire Yeri yenilenen yüzüyle ve Flora ve Fauna müzesiyle, çalışmalar tamamlandıktan sonra misafirlerini ağırlayacak. İlgi ve çabalarından dolayı yer teslimi yapıldıktan sonra ince detaylara dahi emek veren Yenice Eski Kaymakamı Muhammed Evlice ve Özel İdare Müdürü Silvan Toprak’a teşekkür ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi