Zonguldak’ın Devrek İlçe Kaymakamı Ümit Altay, Çanakkale Zaferi’nin 106.Yıldönümü ve 18 Mart Şehitlerini Anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ŞEHİTLERİMİZİN KANIYLA TARİH YAZILDI

Kaymakam Altay mesajında, Çanakkale Zaferi’nin binlerce şehidimizin kanıyla yazılmış eşsiz bir tarih olduğunu belirterek, “Çanakkale Zaferi; binlerce şehidimizin kanıyla tarihe altın harflerle yazılan eşsiz bir tarihtir. Vatanı için gövdesini siper etmekten asla çekinmeyen Türk milleti, Çanakkale Zaferi’yle bağımsızlığına olan tutkusunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin tam bağımsızlığını korumak uğruna verilen bu şanlı mücadeleyi unutmak mümkün değildir. Türk milletinin vermiş olduğu bu onurlu mücadeleyi nesilden nesillere  aktarmak bizim en büyük görevimizdir. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan güzel yurdumuzu ve cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak en öncelikli temel görev ve sorumluluğumuzdur.

RUHUNUZ SAD OLSUN

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi. (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi