İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen yayınladığı mesajında, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde, başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Erkmen mesajında, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi bugün şehit kanlarıyla sulanmış bu güzel vatan toprakları üzerinde hür olarak yaşıyorsak, bayrağımız hür olarak dalgalanıyorsa bunu Atatürk, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimize gazilerimize borçluyuz” diyerek şunları söyledi:

“Çanakkale, her türkü imkânsızlığa rağmen büyük Türk Milletinin kuzeyli, güneyli, batılı, doğulu, kadın, erkek, genç, yaşlı ayırt etmeksizin tek yumruk olarak inançla vatanın işgaline karşı çıkıp, Çanakkale geçilmez diyerek dünyaya kafa tuttuğu kahramanlığın adıdır. Milletin bekasına, geleceğine sahip çıktığı birlik, beraberlik gününün adıdır Çanakkale.

İşte bu nedenle Çanakkale ruhunu hiçbir zaman kaybetmeden 83 milyonun kardeşçe, sevgi içinde yaşadığı ve bize büyük önderimizin gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık seviyesine ilerlediği bir ülke olmak bizleriz, hepimizin bu vatan uğruna şehit olan vatan evlatlarına olan borcudur.

Çanakkale Savaşları sırasında, Anadolu da hiçbir hane düşünülmez ki, bir evladını şehit vermiş olmasın. Siperde şehit olan arkadaşının yerine geçtiğinde birazdan kendisinin de şehit olacağını bilerek o siperde yer almak yalnız vatan millet sevgisiyle açıklanır. İşte bu açıdan bizi biz yapan bu değerlerimizi kaybetmeden bize bu günleri armağan eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna şehit olan tüm vatan evlatlarına bir kez daha minnet ve saygı duyarak, ruhlarını yad ederek hep birden haykıralım. Ne mutlu Türküm diyene” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi