Amelebirliği Başkanlığına bağlı Karadon temsilciliği tarafından şehit madenciler kurban kesildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumuna bağlı Karadon Yeni Servis Kuyusu önünde düzenlenen kurban kesim törenine, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, genel merkez yöneticileri ile Karadon şube ve yönetimi, TTK Karadon Müessese Müdürü Fazlı Uncu, Amelebirli Karadon Temsilcileri Adem Arabacı ve Yalçın Yiğit ile gece vardiyasından çıkan ve sabah vardiyasına işe başlayacak olan madenciler katıldı.

TTK Karadon Yeni Servis Kuyusu önünde düzenlenen kurban kesim törenine. TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve genel merkez yöneticileri ile Karadon şube ve yönetimi, TTK Karadon Müessese Müdürü Fazlı Uncu, Amele Birliği Karadon temsilcileri Adem Arabacı ve Yalçın Yiğit ile gece vardiyasından çıkan ve sabah vardiyasına işe başlayacak olan çok sayıda madenci katıldı.

Törende Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehit madencilerimizin ruhuna ve ayrıca iş yerlerinde bundan sonra herhangi bir iş kazası yaşanmaması için de dualar edildi.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu yaptığı konuşmada, "Bizim mevcut geleneksel kültürümüzde kurban kesmek ve kan akıtmak bir gelenektir. Her zaman bu tür kurban kesim törenleri oluyor. Amelebirliği başkanlarımız sağ olsunlar düşünmüşler. Amaçları buranın mevcut tarihinde şehit olan madenci kardeşlerimizin anısına ve inşallah bundan sonra kimsenin burnunun kanamaması kaza olmaması niyetine de kurban kestiler. Allah niyetlerini kabul eylesin" dedi.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil'de, "Arkadaşlarımız bizi kurban kesimine davet ettiler. Kaza bela olmaması ve maden şehitlerimizin ruhuna hitap eden Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Allah niyetlerini kabul etsin. Madencilik zor tabii ki burada her türlü kazayı belayı önlemek için bizim dinen de her zaman yaptığımız bir olay. Yine söylüyorum Allah niyetlerini kabul eylesin" diye konuştu.

Amelebirliği Karadon Temsilcileri Yalçın Yiğit ve Adem Arabacı'da, “Şehit madencilerimizin ruhlarına kurban kesiyoruz. Çalışan madenci kardeşlerimizin de ayağına taş değmesin sonuçta burası maden işyeri ve her türlü kaza riski yüksek. Herhangi bir kaza bela olmamasını temenni ediyoruz. Biz tevekkül yapıyoruz tedbir işçi arkadaşlarımızın, takdir yüce Allah'ındır. Güzel bir organizasyon oldu ve katılan herkese teşekkür ediyoruz." dediler.

Tören sonunda Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu işçilerle selamlaştı ve sohbet etti.

Kesilen kurbanın eti, ardından daha sonra işçilere yemek olarak dağıtıldı. (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi